Græstæppet er fyldt med små fodboldstøvler og store smil. For de mange glade børn handler det ikke om at vinde. Det handler om at være med. Børnene kommer fra forskellige lande og har handicaps og cerebral parese. Børnenes store smil bliver endnu større, idet landstræner Kasper Hjulmand kigger forbi KB’s baner til International Cerebral Palsy Football Festival.

Slangerup og Omegns Idrætsforening var ét af de deltagende hold til festivalen i sensommeren 2023, de var samtidig medarrangører sammen med KB. I år afholdes den i Bristol, og det bliver igen med deltagelse fra Slangerup. Klubben har fået økonomisk støtte fra DBU’s Ungdomsfond, så holdets spillere endnu engang kan få succesoplevelser med hjem i bagagen. Det glæder Anne Haue Rasmussen, som er holdleder i Slangerup og Omegns Idrætsforening.

”Festivalen er vigtig for spillernes selvværd, da de får en succesoplevelse med hjem, som de kan fortælle om i skolen og til venner og familie. Det gør, at de føler sig som de andre i klassen. Det er vigtigt med økonomisk støtte for, at vi kan komme på disse fantastiske ture. Vi er rigtig glade for hjælpen fra DBU’s Ungdomsfond,” fortæller hun.

Udlandstur – ligesom landsholdet

Slangerup og Omegns Idrætsforenings kalder holdet for deres ’handicaphold’ og har i dag 14 piger og drenge i alderen 11-28 år. Til sommer skal 11 af holdets spillere igen deltage i International Cerebral Palsy Football Festival, og spillerne glæder sig til den store fodboldfestival i Bristol.

"Det er spændende at spille mod hold fra andre lande, så kan vi føle os lidt som landsholdet. Vi får også nogle nye venner," fortæller Jeppe, som er én af Slangerups 11 spillere, der drager til Bristol til august.

Mangler bestemt type ansøgere

Den økonomiske støtte til Slangerup og Omegns Idrætsforening er en af mange uddelinger fra DBU´s Ungdomsfond af 18. maj 1964, der er underlagt et krav om, at 19 procent af alle bevillinger skal gå til såkaldte ’nødlidte idrætsudøvere’. ’Nødlidte idrætsudøvere’ forstås som idrætsudøvere, der uforskyldt er kommet i nød som følge af blandt andet sygdom eller ulykke. Det er også muligt at søge for nære pårørende, efterladte eller institutioner, der har relation til de nødlidte idrætsudøvere.

Der er fortsat frie midler til at give mere i støtte til nødlidte, fortæller Bjarne Christensen, formand for DBU’s Ungdomsfond af 18. maj 1964.

”Ungdomsfonden skal hjælpe flere nødlidte, og det er derfor helt fantastisk, at holdet har søgt bevilling hos os. Vi mangler ansøgere til denne type bevillinger. Det glæder os, at pengene kan gå til en fantastisk tur, hvor de unge mennesker kan udvikle stærke relationer, få gode oplevelser og opbygge deres selvværd. Vi ønsker holdet en fantastisk tur til Bristol,” siger Bjarne Christensen.

Fonden er todelt, og formålet, foruden at støtte ’nødlidte’, er at yde støtte til ungdomsfodbold (U13-U19). Det er typisk hold, der deltager i stævner og turneringer i ind- og udland.

Fonden kan søges hele året rundt. Der er seks ugers behandlingstid på ansøgninger.

Man kan søge fonden samt læse mere om, hvem der kan søge her.

Spørgsmål til fonden: Lene Wittek-Holmberg, lewi@dbu.dk

Eksempler på tidligere bevillinger

  • Støtte til træningssamlinger for handicappede børn og unge
  • Støtte til international turneringsdeltagelse for PTSD-ramt fodboldspiller
  • Støtte til genoptræning efter idrætsskade