Mæhle lynede. Igen!
Før kampen blev der tre gange råbt meget højt på den helt specielle hyldestmåde. De tre gange var da Eriksen blev præsenteret i startopstillingen, da Åge Hareide blev hyldet for sin indsats for landsholdet og da Eriksen fik blomster for sine mange landskampe for Danmark.

Herefter fik den tyske dommer Zwayer sat kampen i gang, og det var nok gæsterne der kom bedst fra land – i hvert fald i de første seks-syv minutter. Herefter kom de hvidbluswede danskere mere og mere ind i kampen, og på et indlæg fra Skov Olsen i det 9. minut var vi tæt på at komme foran.

Der skulle dog ikke gå længe, før der stod 1-0 på måltavlen. Først var Dolberg tæt på, da han blev spillet fri af en serber, men på det efterfølgende hjørnespark fra Eriksen, der fik serberne clearet ud af feltet – og her kom Mæhle så til og med et flot langskud bragte han Danmark foran 1-0. Målet var Mæhles 9. træffer på landsholdet – og det i hans landskamp nummer 25.

Serbien havde enkelte halve muligheder for at udligne, og tættest på en scoring var nok Aleksandar Mitrovic, men heldigvis for Schmeichel og Danmark, sendte han sit forsøg forbi målet.

Danmark var i det hele taget bedst i 1. halvleg, og flere gange viste Skov Olsen sin fart, Dolberg sit overblik og Mæhle sin målfarlighed, men ind ville bolden ikke – og derfor var stillingen ”blot” 1-0 ved pausen.

Lindstrøm og Eriksen sikrede en sikker dansk sejr
Anden halvleg var ikke mange minutter før Serbien var tæt på en udligning. Et godt angreb endte med, at Mitrovicblev spillet fri i feltet, men han var presset – og sendte sit forsøg ved siden af den venstre stolpe.

Minuttet efter Mitrovic’ afbrænder skulle Skov Olsen til gengæld have bragt os foran 2-0. Eriksen sendte et indlæg ind mod Dolberg, det fik keeper Rajkovic bokset ud til en helt fri Skov Olsen, der desværre fik sendt bolden over det tomme mål.

De 35.010 tilskuere skulle dog ikke vente længe på et mål. For i det 53. minut sled Højbjerg sig fri,tak mod mållinjen og sendte et indlæg ind i feltet – og herkom Jesper Lindstrøm til og med sit første landskampmål øgede han stensikkert til 2-0.

Jublen havde knapt nået at ligge sig, for der atter kom en scoring – og hvilken en! Christian Eriksen fik bolden lidt uden for serbernes felt, han lagde bolden til rette for sig selv og bankede så bolden i kassen uden en chancen for serbernes sidste skanse.

Fem minutter senere var Skov Olsen atter tæt på – og det samme var Serbiens Nemanja Radonjic, og sidstnævnte var endte meget tæt på to gange indenfor et minut. Først da han tæt under mål sparkede forbi højre stolpe og kort efter var det så et langskud, der gik forbi selvsamme stolpe.

I den sidste del af kampen forsøgte Serbien ihærdigt at få bare et enkelt mål ind bag Schmeichel, og det var da også lige-ved-og-næsten et par gange, men ind kom bolden ikke. Og da Danmark umiddelbart skruede en smule ned for presset, udeblev de store danske chancer.

Efter blot få sekunders tillægstid fløjtede dommeren kampen af, og dermed var den sikre og fortjente danske 3-0-sejr en realitet.

Danmark-Serbien 3-0 (1-0)
15’ 1-0 Joakim Mæhle
53’ 2-0 Jesper Lindstrøm
57’ 3-0 Christian Eriksen

35.010 tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Rasmus Nissen Kristensen, Joachim Andersen (67’ Victor Nelsson), Jannik Vestergaard, Joakim Mæhle – Christian Eriksen (80’ Philip Billing), Christian Nørgaard, Pierre Emile Højbjerg (67’ Mathias Jensen) – Andreas Skov Olsen (80’ Andreas Maxsø), Kasper Dolberg (56’ Andreas Cornelius), Jesper Lindstrøm (56’ Jacob Bruun Larsen).

Ikke benyttede spillere:
Daniel Iversen, Frederik Rønnow, Casper Nielsen, Alexander Bah, Jonas Wind, Mads Pedersen.

Dommer:
Felix Zwayer (GER)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Serbien

• Danmark vandt sin tredje sejr ud af tre mulige mod Serbien efter sejrene i 2014 og 2015. Der er endnu lidt vej til at blive yndlingsmodstanderen, da Malta er blevet besejret 9 gang ud af 9 mulige.
  • Christian Eriksen bar anførerbindet 290 dage efter hans seneste optræden i Parken. Han har ved fem tidligere lejligheder været anfører for Danmark, men det var meget symbolsk hans første anførertjans i Parken.
  • Joakim Mæhle spillede sin landskamp nr. 25 siden debuten i september 2020. Han har således kun brugt 570 dage svarende til et år, 6 måneder og 24 dage på at opnå sit jubilæum, hvilket er godt 5 måneder hurtigere end det hidtil hurtigste 25 kamps-jubilæum (Flemming Povlsen).
  • Christian Eriksen scorede sit mål nr. 38 for Danmark, hvoraf 12 har været på straffespark. Han tangerede dermed Preben Elkjærs antal scoringer for Danmark og kan nu spejde mod Ole Madsen 42 mål på alltime-listens fjerdeplads.
  • Det var det højeste tilskuertal til en venskabskamp i Parken, siden Danmark i august 2005 besejrede England med 4-1 foran 41.438 tilskuere i Nationalarenaen.