Fodbold og sundhed har længe gået hånd i hånd. Nu slår DBU, DBU Fyn og Kerteminde Kommune også håndfladerne sammen. For i fællesskab vil de gøre muligheden for et aktivt liv lettere for de folk, der bor i Kerteminde Kommune. Det betyder, at der skal større fokus på projekter, hvor fodbolden kan forbedre sundheden for både krop og sind. Det fortæller Kerteminde Kommunes borgmester Kasper Ejsing Olesen:

’Velfærdsalliancen med DBU er et godt eksempel på, at hvis politiske visioner i dag skal give mening for den enkelte borger, så skal vi være nysgerrig og opsøgende på tværs af de vante rammer og fagområder for at finde de fælles interesser. Jeg er glad på vegne af borgerne, som nu får styrket muligheden for et sundt og aktivt liv i Kerteminde Kommune,’ siger han.


Bjarne Christensen, formand for DBU Fyn, er også glad for, at kommunen har tænkt dansk fodbold ind i deres politiske visioner

’Sundhed er for alle. Det samme er fodbold. I aftalen med Kerteminde Kommune er jeg derfor glad for, at vi kan kombinere begge ting. Vi er stolte over, at endnu en fynsk kommune ser mulighederne i at bruge fodbolden til sætte rammerne for et sundere liv ’,

Og det er en stor del af indbyggerne i den fynske kommune, der vil mærke til de nye projekter.
Er man hjertepatient eller har man gennemgået kræftbehandling, bliver man fremover tilbudt motionsforløb som Fodbold Fitness eller motionsfodbold som en del af genoptræningen.

For de mindste i kommunen skal fodbolden bruges til i højere grad at få leg og bevægelse ind i hverdagen med opstart af 'Bold og Bevægelse' i Munkebo Boldklub. Derudover håber man på, at det vil kunne lokke flere børn og forældre ned i den lokale fodboldklub.

Aftalen mellem DBU og Kerteminde Kommune gælder til og med 2026

VFA Kerteminde Bold Og Bevægelse Opstart af 'Bold og Bevægelse' i Kerteminde Kommune