Kolding har markeret sig som en kommune med et tophold på kvindesiden i dansk fodbold.
Nu skal fodbold i kommunen skal ikke længere kun være med til at samle folk på stadions. I fremtiden skal spillet også bruges som et redskab, der giver velfærden et løft i kommunen.
Det har Kolding Kommune og DBU sammen med DBU Jylland netop skrevet under på. Derved forlænger de den velfærdsalliance, der de sidste tre år har kørt mellem parterne.

Fremover vil projektet ’Fodbold For Fremtiden’ rulle ud over banerne i kommunen.  Formålet er at gøre vejen ind til arbejdsmarkedet kortere for unge, der i lang tid har stået uden job på hånden.  I 2020 viste en undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening, at mere end 90.000 unge var på offentlig forsørgelse. I kommuner, hvor ’Fodbold For Fremtiden’ allerede er på dagsorden, har fodbold, fællesskab og faste rutiner har allerede vist sig at være en stor hjælp for de unge.

Hos borgmester Knud Erik Langhoff er man begejstret over, at de flere folk i kommunen fremover får yderligere muligheder for at leve et aktivt liv:

Velfærdsalliancen er et godt eksempel på et tværgående samarbejde, hvor vi på tværs af organisationen samt med eksterne aktører udvikler nye meningsfulde løsninger til gavn for den enkelte borger. Jeg er derfor stolt af at vi som Bevæg dig for livet – visionskommune nu tager skridtet og indgår en forpligtende aftale med DBU/DBU Jylland, som styrker mulighederne for et sundt og aktivt liv i Kolding Kommune,” udtaler Knud Erik Langhoff.

Også i DBU er man glade for, at kommunen vil fortsætte samarbejdet og har lyst til at smide flere projekter ind under nettet.

’Fodbold bidrager med meget positivt til mange mennesker. Det ser vi allerede i Kolding Kommune, men vi kan kun være glade for, at den nye aftale rammer endnu bredere. I den finder vi endnu en række af sociale initiativer, der skal gøre en positiv forskel for flere”, siger Jesper Møller, formand i DBU.

Udover ’Fodbold For Fremtiden’ fortsætter også sundhedsprojektet ’Fodbold For Demente’. Som en del af aftalen vil kommunen desuden kunne se frem til at blive vært for tre U-landskampe de kommende år.

Velfærdsalliancen mellem DBU og Kolding Kommune løber til og med 2025.

Kolding Fodbold For Fremtiden Projektet 'Fodbold For Fremtiden' skydes i gang i Kolding Kommune