Kvindelandsholdet bragte sig i klar førerposition i jagten på kvalifikation til VM 2023 i Australien og New Zealand, da holdet i november slog Rusland 3-1.

I april gælder det næste kapitel i VM-kvalifikationen for de rød-hvide kvinder, når Malta og Aserbajdsjan er modstanderne for Danmark.

Landstræner Lars Søndergaard har udtaget 23 spillere til truppen. Keeper Maja Bay Østergaard fra FC Thy-Thisted Q er blevet udtaget for første gang og kan derfor få debut, hvis hun kommer i aktion.

Lars Søndergaard ser forventningsfuldt frem mod de to kampe:

”Vi kan slet ikke vente med igen at spille kampe, efter vi mistede to planlagte kampe til Algarve Cup. Vi har et stærkt hold og er i en god position i gruppen. Det er kun to sejre, der tæller, så vi skal ud over stepperne med offensiv fodbold og spille os tættere på VM,” siger Lars Søndergaard og ser frem mod hjemmekampen mod Aserbajdsjan:

”Vi glæder os til igen at spille på Viborg Stadion og mærke opbakningen fra de danske fans. Vi håber på en rød-hvid fodboldfest både på og uden for banen.”

Sammenlignet med den trup, der blev indkaldt til Algarve Cup i februar, er keeper Lene Christensen ude med en skade. Viceanfører Rikke Sevecke var ikke udtaget i februar på grund af en skade, og hun er desværre fortsat ukampdygtig. 

Se hele truppen nederst i denne nyhed.

Danmark møder Malta på udebane fredag den 8. april kl. 18.00. Tirsdag den 12. april gælder det så årets første hjemmekamp, når Aserbajdsjan lægger vejen forbi Viborg Stadion. Du kan købe billetter til kampen på billet.dbu.dk.

Kvinde A Trup April 2022