FN’s Global Compact. Det er verdens største frivillige initiativ for ansvarlighed i virksomheder og organisationer. Målet er at sikre en global bevægelse af ansvarlige virksomheder, der tager udgangspunkt i 10 grundlæggende principper. Medlemmerne, herunder DBU, forpligter sig derfor til at integrere principperne, der handler om alt fra menneske- og arbejdstagerrettigheder til miljø og anti-korruption. Det gælder i det daglige arbejde og i strategien, og så skal medlemskabet også bidrage til at nå FN’s verdensmål. Et område, som Qatar også har haft udfordringer med.

Det nye medlemskab skal hjælpe med netop dette samt viden og netværk, så DBU klædes endnu bedre på i fremtiden, fortæller Jakob Jensen, der er adm. direktør i DBU:

”Vi har længe arbejdet med good governance og vil gerne gå forrest, når det kommer til at være en ordentlig og ansvarlig virksomhed. Derfor er det også glædeligt, at vi nu er medlem af FN’s Global Compact, så vi i samarbejde med andre stærke kræfter kan bidrage til at arbejde endnu mere ansvarligt ude og hjemme,” udtaler Jakob Jensen.

Hos Global Compact er man tilfreds med, at få DBU med ombord som nyt medlem, fortæller Sara Krüger Falk, der er direktør hos Global Compact Network Denmark:

”Vi er meget glade for, at DBU har valgt at tilslutte sig FN’s Global Compact. DBU er en vigtig organisation i Danmark, der har en stor betydning i rigtigt mange danskeres liv. DBU har samtidig udvist stort engagement i forhold til at sikre fodboldens samfundsansvar på både den nationale og internationale fodboldscene. Gennem deres tilslutning til Global Compact får DBU netop en helt konkret ramme for arbejdet med og kommunikationen om deres arbejde med samfundsansvar.”

Global Compact blev etableret i 2000 af FN’s daværende generalsekretær Kofi Annan og har nu 15.000 medlemmer.