Der er stort sportslig succes i dansk fodbold - både på og udenfor banen. Succesen forpligter og skal bruges til at investere og udvikle endnu mere i dansk fodbold. 

Sådan sagde DBU-formand, Jesper Møller, i sin beretning på årets udgave af DBU’s  Repræsentantskabsmøde. Han hyldede både spillere, trænere og alle andre for deres bidrag til den store succes. Og så understregede han behovet for at fortsætte med at investere og udvikle dansk fodbold endnu mere. 

“Dansk fodbold står et stærkt sted, både på og udenfor banen. Det er resultatet af mange års tæt samarbejde på tværs af dansk fodbold. Men vi skal videre. Vi skal investere endnu mere, i børnefodbold og uddannelse, i faciliteter og infrastuktur, i landshold og klubber. Vi skal videre, så vi også kan konkurrere i fremtiden,” sagde Jesper Møller. 

 

Vi skal videre, så vi også kan konkurrere i fremtiden Jesper Møller, fmd. i DBU

I sin beretning præsenterede DBU-formanden målene for 2022, fra den nye børnefodboldstrategi over fokus på medlemmer til sportslig succes til Kvinde-EM til sommer og Herre-VM til november. Samtidigt fremhævede behovet for at passe på dommerne mod fysiske og verbale overfald - og styrke diversiteten i dansk fodbold, særligt med flere kvinder i ledelser og bestyrelser i dansk fodbold.

“Vi skal fortsat have fokus på ordentlighed og good governance. Vi skal opføre os ordentligt og beskytte vores dommere, der bliver udsat for meget voldsom skæld ud, både på banen og på sociale medier. Det må stoppe. Vi skal passe på vores dommere og andre frivillige i dansk fodbold,” siger Jesper Møller.

På Repræsentantskabsmødet blev Jesper Møller genvalgt som formand uden modkandidater. Jesper Møller har været formand for DBU siden 2014 og har dermed stået i spidsen for de seneste års strategi med fokus på stærk talentudvikling, ny børnefodboldstrategi og den nye strategi ‘Samle & Begejstre’.

Læs den skriftlige beretning fra DBU's formand, Jesper Møller her