Varde Kommune og DBU vil udvikle de lokale fodboldklubber
Varde Kommune, DBU og DBU Jylland har underskrevet en velfærdsalliance, som blandt andet skal udvikle de lokale fodboldklubber, forene skoler og klubber og rekruttere nye frivillige ledere samt trænere.
Der er 126.000 frivillige i dansk fodbold. Det spænder helt fra træneren, der løber rundt og træner sin søn eller datters hold, materialemanden der sørger for rent kamptøj, og kantinepersonalet der uge efter uge sørger for alverdens snack og drikkevarer til sultne børn og forældre. Uden de frivillige ville mange fodboldklubber have svært ved at få det hele til løbe rundt.
Derfor skal en ny velfærdsalliancen mellem Varde Kommune, DBU og DBU Jylland være med til at sætte fokus på at udvikle de lokale klubber i Varde, så de kan blive endnu bedre til at lægge strategier for rekruttering af frivillige og have bedre planer og idéer for de frivillige, der allerede er i klubben.
Det skal ske gennem flere årlige møder mellem fodboldklubber i Varde Kommune
Her kan klubberne dele deres erfaringer, så den gode udvikling fortsætter lokalt, Det er vigtigt for kommunen at bringe klubberne sammen, forklarer borgmester Erik Buhl:
”Varde Kommune har en ambition om at være Danmarks bedste foreningskommune. Med denne samarbejdsaftale kan vores fodboldklubber sætte endnu mere fart på udviklingsarbejdet, og på sigt kan vi måske endda tiltrække attraktive u-landskampe til kommunen,” siger Erik Buhl.
På fodboldbanen er alle ens
Det gode samarbejde skal også styrkes samarbejdet mellem fodboldklub og skole, især for specialskolen. Her skal man se på, hvordan børn med diagnoser eller handicap kan blive en del af lokalfodbolden.
Der vil derfor blive skræddersyet et fælles samarbejde mellem Lykkegårdsskolen i Varde og de lokale fodboldklubber, der ønsker at opnå en større platform for rekruttering af fodboldspillere med særlige udfordringer. Samarbejdet skal blandt andet realiseres gennem dialog mellem skolens ansatte og klubberne, og gennem klubudviklingsforløb på skolen.
Formand for DBU Jylland, Bent Clausen, ser stor værdi i et samarbejde mellem skole og fodboldklub:
”I DBU er vi glade for velfærdsalliancen mellem Varde Kommune og DBU. Fodbold er et sted, hvor der skal være plads til alle. Derfor mener vi, at det er positivt at kigge på, hvordan man får inkluderet så mange som muligt i det fællesskab, som sporten tilbyder. Blandt andet ved at skabe et samarbejde mellem Lykkegårdsskolen og de lokale fodboldklubber. Derudover er vi glade for, at aftalen også er med til at styrke bredden, ved at få skabt et forum blandt de lokale klubber, hvor de kan dele idéer og erfaringer,” siger Bent Clausen.
Tilbud for kronisk syge
Sundheden i kommunen er også et vigtigt omdrejningspunkt for velfærdsalliancen. Derfor vil indbyggerne i kommunen blive tilbudt forskellige former for motionsfodbold, blandt andet FC Kroniker, der er et sundhedstilbud for kronisk syge og særlige grupper og ’Fodbold for Hjertet’.
Pigefodbolden skal også styrkes gennem fællestræninger, netværksmøder og meget andet.
Der vil i aftaleperioden også blive spillet op til to ungdomslandskampe i kommunen.