Danmark fortsætter den stærke VM-kvalifikation, efter det blev til en hårdt tilkæmpet 1-0 sej over Færøerne. Det var et dansk hold, der havde skiftet hele ni spillere ud i forhold til kampen mod Skotland tre dage tidligere. På trods af det, kom det danske hold godt ud til kampen, og allerede efter 11 minutter, havde Victor Nelsson et forsøg på stolpen.

små 10 minutter senere var det så Jacob Bruun Larsens, der var ved at bringe danskerne i front, men hans afslutning blev taget flot af målmand, Teitur Gestsson. Det færøske hold var fint med i kampen, selvom de ikke havde nogle store chancer i første halvleg. Danskerne kom på trods af overtaget ikke frem til det helt store, ind til Jonas Wind lagde bolden i kassen i det 45 minut. Eller det troede han. Efter en længere VAR-pause blev målet annulleret på grund af en offside i opspillet. Dermed var det fortsat lige, da de to hold gik til pause.

Tøvende jubel
Kasper Hjulmand valgte i pausen at skifte Joakim Mæhle og Andreas Skov Olsen ind. Sidstnævnte kom hurtig frem til en chance, der dog ikke blev farlig for færøerne. Efter en times spil var det så Færøernes tur til at byde sig til, da et langt indkast blev headet på overliggerne af Joan Edmundsson.

Med seks minutter igen kom færøske René Joensen for sent i en tackling, hvilket kostede ham hans andet gule kort og dermed rødt. På det efterfølgende frispark sendte Mathias Jensen bolden ind i feltet, hvor Jonas Wind fik headet bolden i mål. En afventende Jonas Wind kunne til sidst juble, da målet fik lov at stå denne gang. Færøerne jagtede en udligning, men kom aldrig tættere på end deres forsøg på overliggerne i det 60. minut.

Færøerne-Danmark 0-1 (0-0)
85’ 0-1 Jonas Wind
Tórsvøllur i Tórshavn.
Udvisning: 84’ René Joensen (Færøerne)

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Rasmus Nissen Kristensen (46’ Joakim Mæhle), Victor Nelsson, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen – Anders Christiansen (76’ Yussuf Poulsen), Christian Nørgaard, Mathias Jensen (89’ Pierre Emile Højbjerg) – Jacob Bruun Larsen (53’ Mikkel Damsgaard), Jonas Wind, Mohamed Daramy (46’ Andreas Skov Olsen).

Ikke benyttede spillere:
Jesper Hansen, Frederik Rønnow, Andreas Maxsø, Simon Kjær, Thomas Delaney, Marcus Ingvartsen, Jesper Lindstrøm.

Dommer:
Fran Jović (CRO)

Statistiske vinkler efter Færøerne vs Danmark

• Færøerne var den 40. nation, Danmark har mødt i en VM-kvalifikationskamp siden den første i 1956 mod Irland.
  • Det var femte A-landskamp mellem Danmark og Færøerne, og den endte med den femte sejr til Danmark.
  • Danmark har holdt Færøerne fra at score i 428 minutter siden deres enlige scoring mod Danmark i oktober 1990.
  • Danmark uden fortsat uden nederlag på datoen 4. september. Nu hedder statistikken fire sejre, tre uafgjorte og ingen nederlag.
  • Danmark har nu holdt nullet i fem VM-kvalifikationskampe i træk, hvilket blot er et clean sheet fra rekorden fra 1992-93.