Det danske U21-landshold skulle tirsdag aften forsøge at få en god start på EM-kvalifikationen ude mod Kaskhstan på Astana Arena. Som forudsagt af landstræner Jesper Sørensen blev det dog ikke en nem kamp, Danmark stod overfor, med et kasakhisk hold, der gjorde alt for at ødelægge det danske flow på nationalstadionets kunstgræsbane.

Det lykkedes i høj grad  for modstanderen i sær i første halvleg at sætte sit  præg på kampen, samtidig med at danskerne ikke rigtigt kunne få spillet - eller afleveringerne til at sidde helt præcist. Derfor afgørende, at debutant i målet, Mads Hermansen, formåede at hive et par flotte redninger frem.

2. halvleg startede bedre for danskerne, der viste stor tålmodighed også i en kamp, hvor hele ti gule kort blev givet - heraf otte til den danske modstander.

Og det var da også et gult kort, der blev til et rødt, der til sidst gjorde det til en kamp op ad bakke for hjemmeholdet, der som minutterne gik, viste stor træthedstegn blandt spillerne.

Derfor var det også et spørgsmål om tid, før Danmark med et stort pres og overtag kom på måltavlen,  hvilket skete efter 77 minutter, hvor danskerne belejrede det kasakhiske felt. William Bøving fik sparket bolden i mål og 1-0 til Danmark.

Det blev ikke til flere scoringer i en kamp, hvor tre point til EM-kontoen også var det vigtigste at tage med tilbage til Danmark.