Fodbolden har i lang tid ligget stille, og det har været svært at tiltrække unge og børn til de lokale fodboldklubber. Nu er samfundet åbnet op igen, og en ny velfærdsalliance mellem Viborg Kommune, DBU og DBU Jylland skal sætte fokus på børnefodbold og styrke udviklingen af pigefodbold i kommunen.

Underskrivelsen af aftalen sker i forbindelse med Kvindelandsholdets kamp mod Malta på Viborg Stadion. Samtidig med at parterne underskriver Velfærdsalliancen, underskriver de også en aftale om,  at Viborg Stadion forbliver Kvindelandsholdet hjemmebane til og med sommeren 2024.

Borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, håber med den nye aftale også, at Kvindelandsholdet hjemmebane i Viborg vil inspirere endnu flere piger til at dyrke fodbolden mere:

”Vi er selvfølgelig super stolte over, at DBU har valgt at fastholde Viborg som hjemmebane for Kvindelandsholdet. Når landsholdet rykker ind, betyder det liv og glade dage. Det er drama, rollemodeller og herlige oplevelser. Vi glæder os til fire år mere, hvor vi sammen med DBU og landsholdet kan udvikle selve kampoplevelsen på stadion og det at få flere piger til at dyrke fodbold,” siger Ulrik Wilbek.

Også formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny, mener, at Kvindelandsholdet er en god katalysator for pigefodbolden i kommunen:

”Med aftalen om kvindelandsholdet dækker vi eliten og giver vores borgere store oplevelse. Med indgåelse af Velfærdsalliancen dækker vi samtidig breddeidrætten og sikrer, at indsatsen for at udvikle pigefodbolden i Viborg Kommune styrkes. Som den eneste af de 34 kommuner, der indgår velfærdsalliancer, kan vi endda bruge kvindelandsholdets spillere som levende rollemodeller, når de er ”hjemme” i Viborg,” siger Mads Panny.

Motion gennem fodbolden
Udover at pigefodboldindsatsen skal styrkes igennem allerede eksisterende tilbud, så skal der også laves nye sundhedsindsatser såsom ’Motionsfodbold for mænd’, ’Gå-fodbold for alle’, ’Fodbold for hjertet’ og mange flere. To ting som formand i DBU, Jesper Møller, ser det vigtige i:

”I DBU er vi meget glade for velfærdsalliancen med Viborg Kommune. Det er en aftale, der skal være med til at styrke udviklingen af pigefodbolden, og som skal sparke forskellige sundhedstiltag i gang. Begge ting der har en vigtig betydning for borgerne i kommunen. Derudover er vi glade for, at vi kan give borgerne store fodboldoplevelser i form af Kvindelandsholdet, der fortsat kommer til at spille sine hjemmekampe i byen” siger Jesper Møller.

Men den nye velfærdsalliance skal der også kigges på de lokale fodboldklubbers behov med henblik på frivillige, medlemmer, organisering og meget mere.

I forlængelse af det vil man også tilbyde tre åbne trænekurser til alle fodboldklubber uanset klubstørrelsen. Det er noget, som formand i DBU Jylland, Bent Clausen ser positivt på:

"Det er godt, at vi nu kommer til at kunne give de lokale fodboldklubber muligheden for at uddanne flere trænere. Det er noget, der gavner breddefodbolden på mange parametre. Samtidig skal vi også kigge på, hvordan vi kan hjælpe de fodboldklubber, der hvor de skulle have brug for hjælp," siger Bent Clausen.

Aftalen betyder ligeledes, at der skal spilles tre u-landskampe indenfor den nærmeste fremtid i Viborg.
DBU og Viborg kommune har også en fælles ambition om at afvikle konferencer, større møder og lignende i Viborg.

For yderligere info kontakt:

Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune.
Tlf. 40 78 88 00, mail: teamborgmester@viborg.dk

Mads Panny, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune.
Tlf. 29 72 29 91, mail: mapi@viborg.dk

Lars Stentoft, direktør for Kultur, Service og Events
Tlf. 23 32 20 79, mail: lkst@viborg.dk