17,5 millioner timer årligt. Så mange timer bruger frivillige årligt på at hjælpe til i deres fodboldklub.
De fleste klubber kan ikke klare sig uden de frivillige, og det er en af grundene til, at Frederikshavn Kommune, DBU Jylland og DBU deres velfærdsalliance lægger vægt på de frivillige. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune, Mette Hardam, ser meget positivt på samarbejdet:

”Samarbejdet med foreningslivet er et nøglepunkt for Frederikshavn Kommune. Nogle af kommunens vigtigste kræfter er vores aktive frivillige og det hav af ildsjæle, vi har i foreningerne, og som brænder for at gøre Frederikshavn Kommune til et bedre sted at bo og leve. DBU har tilbudt et samarbejde, hvor netop vores engagerede fodboldklubber bliver en aktiv spiller i forhold til f.eks. genoptræning, det giver jo al mulig mening,” siger Mette Hardam.

En Del af Noget Større
Udover fokus på de frivillige betyder aftalen også, at DBU afholder aktiviteter og arrangementer i kommunen, som skal være med til styrke sundheden for frederikshavnerne med eksempelvis Fodbold Fitness og motionsfodbold. Også pige- og kvindefodbold skal have et boost, og det sker via projektet ’Det gode pigefodboldmiljø’, der henvender sig til piger i alderen seks til 12 år.

I DBU er der også stor tilfredshed med aftalen:
”I DBU er vi meget glade for velfærdsalliancen med Frederikshavn Kommune, da aftalen på den ene side bringer landsholdsfodbold rundt i landet, og på den anden side indeholder initiativer for at styrke og udvikle frivilligheden i fodboldklubberne. Aftalen er derfor et godt eksempel på, at fodbold er og bør være en del af noget større,” siger Bent Clausen, næstformand i DBU.

Aftalen blev faktisk allerede indgået den 1. april 2020, men grundet pandemien, er den først blevet underskrevet nu, og den gælder frem til den 31. marts 2024. Aftalen bliver underskrevet ved en U17-herrelandskamp mod Østrig.

Med aftalen er DBU og lokalunionerne nu oppe på 34 velfærdsalliancer rundt omkring i landet. Et arbejde, der siden 2014 har styrket klubbernes samarbejde med kommunerne og skabt værdi for både kommunernes borgere og de lokale fodboldklubber.