MENU

Kvindelandsholdet møder Holland i play-off-semifinalen

Det bliver en direkte EM-revanche for Kvindelandsholdet, når Holland venter i to "semifinaler" i play-off til VM i Frankrig 2019. Det står klart efter dagens lodtrækning i UEFA. Landstræner Lars Søndergaard har respekt for det hollandske mandskab, men har også recepten på, hvordan de skal overraskes.

Danmarks kvindelandshold står over for verdens nummer fire i to semifinaler i play-off-kampene til VM. Under dagens lodtrækning i UEFA´s hovedkontor i Nyon lå Holland og Schweiz i bowlen som Danmarks mulige modstandere som de to seedede hold, og mens Schweiz skal op i mod Belgien, er der altså dømt en gentagelse af EM-finalen i 2017 mellem Holland og Danmark i de andre semifinaler. 

Landstræner Lars Søndergaard stod ikke i spidsen for Kvindelandsholdet, da de tabte 4-2 i EM-finalen i Holland sidste sommer. Alligevel er han godt forberedt på det hollandske mandskab, der har mange gengangere fra finalen sidste år: 

"Holland blev europamestre sidste år med nogenlunde samme hold, som de stiller med nu. Så vi kender dem - vi ved, hvordan de spiller, og vi ved, at de er en svær modstander," siger Lars Søndergaard fra Nyon. 

Hollands mandskab tæller stjerner som Lieke Martens fra Barcelona og Shanice van de Sanden fra Lyon, men Lars Søndergaards egne tropper tæller blandt andre Pernille Harder, der netop er kåret til Europas bedste spiller:

"Vi skal  selvfølgelig have respekt for deres dygtige spillere, men de har helt sikkert også respekt for os. Vi skal sørge for at få lukket ned for deres individualister, samtidig med at vi får sat vores egne mere i spil. Og så skal vi forberede os på, at vi ikke kommer til at være lige så meget i boldbesiddelse, som vi plejer. Det betyder, at vi skal være bedre, når vi er på bolden og bedre til at forsvare os. Men jeg forventer to tætte kampe," siger Lars Søndergaard. 

Kvindelandsholdet starter på udebane, mens den sidste af de to semifinaler spilles på hjemmebane i Viborg. Kampene spilles mellem den 1. og 8. oktober. Kamptidspunkter og information om billetsalg følger på DBU´s kanaler de kommende dage. 


Log ind