MENU

John 'Faxe' Jensen er træner-vikar på Herrelandsholdet

Tidligere EM-guldvinder og Superliga-træner, John Faxe Jensen, bliver træner for det landshold, der onsdag skal møde Slovakiet i en venskabskamp.

Når der i morgen fløjtes op til venskabskampen mellem Slovakiet og Danmark, bliver det med tidligere landsholdsspiller og Superliga-træner, John Faxe Jensen, på sidelinjen.

Det fortæller DBU’s elitechef, Kim Hallberg, der har stået for at skulle finde en træner-vikar samt spillere til de forestående landskampe. Om valget af træner-vikar siger han:

”Vi skal stille hold i de to landskampe for at undgå millionbøder og mulig udelukkelse af landsholdet i flere år. På DBU’s og dansk fodbolds vegne er jeg glad for, at John Faxe Jensen har taget den svære opgave at stå som træner i de to kampe,” siger Kim Hallberg.

Selv er John Faxe Jensen glad for at kunne hjælpe dansk fodbold i en svær situation.

“Der, hvor vi er nu, ser jeg kun tabere i konflikten, og dansk fodbold taber mest af alle.”

“Når jeg siger ja til at hjælpe her, er det, fordi jeg føler meget, meget stærkt for landsholdet som institution, og fordi jeg mener, at det vigtigste dog må være, at kampene trods alt bliver spillet.”

For John Faxe Jensen er det vigtigt at understrege, at han stiller op for dansk fodbolds skyld.

”Jeg tager ikke stilling til sagen mellem DBU og spillerne, mit ja er ikke udtryk for det. Jeg håber bare at bidrage til, at vi kan komme gennem de to kampe, og at parterne finder en løsning hurtigst muligt.  Landsholdet har betydet uendeligt meget for mig i min karriere og i mit liv. Det gør ondt at følge dette forløb, og jeg håber, at mit bidrag kan være med til at begrænse de negative konsekvenser.”

John Faxe Jensen er 53 år og var som spiller aktiv i blandt andet Brøndby, Hamburg SV og Arsenal. Han nåede 69 landskampe og var EM-vinder i 1992, hvor han scorede det første danske mål i EM-finalen. Som træner har han stået i spidsen for blandt andet Herfølge, Randers FC og Fremad Amager, ligesom han har været assistenttræner i Brøndby IF, Getafe og Blackburn. Faxe får Hasse Kuhn som assistenttræner til kampen.

Navnene på spillerne bliver offentliggjort senere. Holdet er nu på vej til Bratislava. De vil ikke være til rådighed for interviews, da de ønsker fokus på kampen onsdag aften.

Der vil i Slovakiet være et pressemøde med John Faxe Jensen. Det finder sted på Grand River Hotel i Bratislava klokken 18.30.

Både træner og spillere er tilknyttet og udtaget til denne kamp med mulighed for forlængelse.


Log ind