MENU

UEFA stadfæster afgørelsen om Kvindelandsholdets udeblivelse

UEFA’s Appelinstans afviser appellen fra det svenske fodboldforbund og fastholder sanktionen efter den aflyste VM-kvalifikationskamp i efteråret. Nu kan spillere og team kigge fremad mod de kommende vigtige kampe, fortæller talentudviklingschef i DBU, Lene Terp.

UEFA´s Disciplinærinstans besluttede i november sidste år at sanktionere DBU og Kvindelandsholdet med en bøde på 20.000 EURO og en betinget straf om udelukkelse, som udløses, hvis Kvindelandsholdet indenfor de næste fire år igen udebliver fra kampe i UEFA- og FIFA-turneringer.

Sanktionen kom efter den aflyste VM-kvalifikationskamp mod Sverige under konflikten mellem Spillerforeningen og DBU. Sanktionen betød også, at Danmark blev taberdømt 0-3 i kampen.

Efter afgørelsen valgte det svenske fodboldforbund at appellere sagen, men UEFA har i dag valgt at stadfæste afgørelsen. Det betyder, at både spillere og stab på kvindelandsholdet kan lægge sagen bag sig og se fremad og det glæder talentudviklingschef i DBU, Lene Terp:

”Vi er rigtigt glade for, at det nu er det sportslige, der afgør Kvindelandsholdets muligheder for at komme til VM i 2019. Det er bedst for fodbolden og sjovest for både holdet og vores fans,” siger Lene Terp.

Sanktionen fra UEFA betyder, at Danmark reelt stadig har en chance for at spille sig direkte til VM i Frankrig i 2019, og det er det sportslige fokus, der nu skal fylde for Kvindelandsholdet, siger Lene Terp:

”Forberedelserne mod de kommende VM-kvalifikationskampe fortsætter, som de hidtil har gjort, og fokus bliver på spillet på banen og intet andet. Vi skal vinde de resterende kampe for at være sikre enten på direkte kvalifikation eller adgang til playoff-kampe. Vi  spiller mange kampe på hjemmebane i Viborg, hvor vi håber på stor opbakning fra de mange fans,” siger Lene Terp.

Kvindelandsholdet lader op til de resterende VM-kvalifikationskampe mod Japan, Holland og Island ved træningsturneringen Algarve Cup til marts.

Log ind