MENU

Jon Dahl fortsætter på landsholdet frem til 2020

Herrelandsholdets assistenttræner Jon Dahl Tomasson fortsætter samarbejdet med Åge Hareide på det danske landshold frem til sommeren 2020.

Den tidligere danske landsholdsangriber nåede som spiller op på 112 landskampe. Det tal er der fortsat et stykke op til som træner. Men nu får den danske assistenttræner på herrelandsholdet mulighed for at øge det tal, da 41-årige Jon Dahl Tomasson netop har valgt at forlænge sin kontrakt med DBU frem til sommeren 2020, hvor endnu en slutrunde forhåbentlig venter.

”Det, at arbejde med store kampe og med Danmarks bedste spillere, er et utroligt privilegium og et spændende arbejde, som jeg meget gerne vil fortsætte med. Jeg synes, vi har en både homogen og talentfuld trup, som vi også har fået vist i den seneste VM-kvalifikation. Jeg vil meget gerne være med til efter VM at bygge videre på holdets potentiale og den positive VM-kvalifikation,” siger Jon Dahl.

Det er dog ikke kun samarbejdet med spillerne, der har fået den danske assistenttræner til at skrive under på en ny kontrakt. Også den daglige sparring og samarbejde med landstræner Åge Hareide har spillet ind for en ny underskrift af den tidligere danske måltyv.

”Vi har gennem vores samarbejde i den seneste kvalifikation fået opbygget et rigtig godt samarbejde, hvor vi er gode til både at lytte og sparre med hinanden. Selv om Åge selvfølgelig er hovedansvarlig, så indebærer min rolle på landsholdet både indflydelse og masser af ansvar, og det har naturligvis også været med til at gøre mit arbejde ekstra spændende,” siger Jon Dahl, der allerede har en fuld kalender i 2018 og er i øjeblikket sammen med Åge er i fuld gang med at besøge de danske spillere rundt om i Europa og forberede sig frem mod VM.

”Lige nu er der naturligvis fokus på VM og forberedelsen til slutrunden. Men allerede i efteråret venter endnu flere spændende kampe i Nations League – et koncept, som jeg tror kommer til at give holdet – og de danske fans rigtig meget – da der er meget mere på spil end de ellers normale venskabskampe, så det ser jeg bestemt også frem til!

Første opgave for makkerparret Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson bliver to landskampe i marts, der begge spilles på dansk grund. Første kamp er mod Panama den 22. marts, mens anden kamp i marts endnu ikke er offentliggjort.

Se spillerstatistik for Jon Dahl Tomasson 
Se trænerstatistik for Jona Dahl Tomasson

Log ind