MENU

FC Thy Piger vinder fornem pris

Fem fodboldklubber i det jyske er gået sammen om at styrke kvindefodbolden. Det har de fået en pris for.

FC Thy Piger vinder fornem pris
FC Thy Piger, Vindere af Danskernes Idrætspris, 2017.

AF: Michelle Thygesen//

 

De er hverken fjender eller rivaler. De er venner, holdkammerater og en del af et fællesskab og et unikt samarbejde. Det har betydet, at Danskernes Idrætspris 2017 går til FC Thy Piger.

”I starten blev jeg overvældet over, at vi bare var nomineret til det første. Og så kom vi længere og længere. Og jeg tænkte ej. Det er fedt, at vi er kommet så langt, og så ender vi så med at vinde. Det er helt fantastisk,” siger Emma Drejer Møller, der spiller for FC Thy Piger, til DR.

Når klubber samarbejder
FC Thy er en sammenslutning af de fem klubber Nors BK, Thisted FC, Koldby/Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og Nordthy IF. De har slået sig sammen for at give alle de fodboldinteresserede piger i det nordvestjyske muligheden for at spille fodbold og være en del af et hold.

Klubberne arbejder sammen for at styrke den enkelte forenings arbejde med både bredde og elite. Og netop samarbejdet klubberne imellem er noget, der er blevet lagt stor vægt på, da vinderen skulle findes, fortæller DIF-formand, Niels Nygaard, til TV MIDTVEST.

”Samarbejdet i Thy er et meget spændende initiativ, fordi det viser, at der er en vej ud af de udfordringer som mange små foreninger oplever i disse år: Foreningerne i nabobyen skal ses som en samarbejdspartner og ikke en rival.”

FC Thy har reddet pigefodbolden i Nordvestjylland
Idéen til FC Thy Piger opstod, da flere mente, at det var på tide at gøre noget ved pigefodbolden i Thy. Udfordringen var, at der var for få piger i alle fem klubber. Løsningen blev flere aktiviteter og et større lokalt fællesskab.

”Før når man spillede i sin enkelte klub, så var det et lille fællesskab og alle de andre, de var rivaler, men nu er vi et stort fællesskab,” siger Emma Drejer Møller, til DR.

Initiativet har sikret pigefodbolden i området omkring Thy, der er et af de mest tyndtbefolkede området i landet, hvor der er 45 kilometer fra Frøstrup i nord til Hørdum i syd.

”Jeg var nervøs for, at vi måske havde mistet 130 spillere. Mere end 100 rigtig fodboldglade piger, som havde gået ude i små miljøer og måske ikke havde fået lyst til at udleve deres passion indenfor fodbold”, siger Sportschef i FC Thy Piger, Jannik Riis, til DR.

Fodbold vinder igen
Det unikke samarbejde har resulteret i, at FC Thy Piger har vundet den fornemme pris. En pris, der fokuserer på foreningsidrætten i Danmark.

Det er første gang, at prisen finder vej til Jylland, men det er andet år i træk, at prisen går til et fodboldinitiativ. Sidste år vandt FC Prostata fra København, der er et fodbold-rehabiliteringsforløb for mænd med prostatakræft.

Med prisen følger en check til FC Thy Piger på 100.000 kroner.

Log ind