DBU-formand præsenterer UEFA-reformer

På UEFA-kongressen i dag i Bratislava blev der vedtaget nye reformer om demokratisk valg til de ledende poster. Samtidig blev tidligere DBU-formand Allan Hansen hædret med en ærespris.

Søndag aften blev tidligere DBU-formand Allan Hansen hædret med en ærespris - UEFA’s Order of Merit in Diamond. Foto: UEFAReform-arbejdet er fortsat i fuld gang i den europæiske fodboldorganisation, UEFA.

Til dagens UEFA-kongres i den slovakiske by Bratislava vedtog de 55 medlemslande en ny lovpakke med otte forslag, der blandt andet styrker muligheden for at pege på ny kandidat til præsidentposten samt en række andre forhold. Lovpakken blev på talerstolen præsenteret af den danske DBU-formand, Jesper Møller, i hans rolle som formand for UEFA’s Legal Committee.

”Det er godt, at UEFA fortsætter reform-arbejdet efter rækken af sager og skandaler i den internationale fodboldverden. Det er fortsat afgørende, at reformerne nu implementeres og eksekveres, men også at vi fortsat sætter fokus på behov for yderligere ændringer. Blandt andet vil jeg fortsat arbejde for større åbenhed om honorarerne for de valgte i UEFA’s øverste organer, som stadig ikke er tilgængelige,” siger Jesper Møller.

UEFA-hæder til Allan Hansen

Udover vedtagelsen af reformer har der på dagens UEFA-kongres været drøftet det fremadrettede arbejde med det nye turneringsformat Nations League samt den næste EM-slutrunde i 2020 med blandt andet fire kampe i København. Derudover har der været gennemgang af UEFA’s økonomi og uddeling af de såkaldte Hattrick-midler fra 2020, hvor der kan ventes at komme flere penge til medlemslandenes arbejde med at udvikle fodbold.

”UEFA har gang i mange gode projekter med fokus på at udvikle fodbold i samspil med medlemslandene. DBU modtager allerede i dag store tilskud fra både FIFA og UEFA. Fra 2020 til 2024 får vi yderligere 20-25 mio. kr., både til udvikling af dansk fodbold og i direkte støtte til driften,” fortæller DBU’s formand.

Samtidigt blev det til UEFA-kongressen meddelt, at kvalifikation til EM i 2020 udløser 9,25 mio. EURO, svarende til cirka 75 mio. kr. til hvert land, der kvalificerer sig.                  

Samtidig var der søndag aften hæder til dansk fodbold i form af tidligere DBU-formand, Allan Hansen, da han modtog UEFA’s Order of Merit in Diamond.


Log ind