Beregn din klubs samfundsværdi

Et nyt værktøj i KlubOffice gør det muligt at beregne hver enkelt klubs værdi, når det kommer til foreningsliv, sundhed og økonomi.

Hvis de frivilliges indsats var lønnet, hvor meget ville arbejdet så være værd i kroner og ører? Hvor meget er en klub med til at reducere udgifterne på sundhedsområdet, når en inaktiv borger vælger fodboldbanen fremfor sofaen? Og hvor meget bidrager klubbens medlemmer egentlig til den danske økonomi? 

Alt det og meget mere bliver nu muligt at få svar på med et nyt værktøj i KlubOffice. 

Og det glæder formand for DBU’s bredde-aktiviteter, Bent Clausen, at der kan sættes konkrete fakta og tal på det, der længe har været en mavefornemmelse for dem, der hver dag ser frivillige knokle ude i klubberne. 

”Fodbold skaber et unikt bidrag til det danske samfund. Nu kan vi måle og veje, hvordan landets fodboldklubber skaber værdi for meget andet end fodboldentusiasterne. Det giver et godt udgangspunkt for at styrke indsatsen i forhold til kommunerne. Fodboldens samfundsregnskab giver kommunerne helt konkret syn for sagen i forhold til, hvilken forskel det gør i kroner og ører på kommunens budget, når de har nogle aktive fodboldklubber i deres område,” siger Bent Clausen.

Og når man som klub går ind og beregner sin værdi, kan det bruges som et konkret redskab i dialogen med de lokale politikere for netop at illustrere, hvor vigtigt det er, at fodboldklubben har ressourcer og muligheder for at udføre deres arbejde. Tallene slår nemlig fast, at fodboldklubberne genererer mange gange deres investeringer igen i både gratis arbejdskraft, sundhed, lokalt sammenhold og indtægter til det lokale handelsliv. Alt sammen områder som ofte står højt på ønskelisten hos kommunalpolitikerne. 

Du kan læse om klubbens samfundsværdi og få mere information her.

Nedenfor ses også en guide til, hvordan du beregner din klubs værdi.


Gå ind på KlubOffice --> Klubben --> Klubbens samfundsværdi På denne side indtastes klubbens oplysninger 


 Klubbens samfundsværdi beregnes og visesLog ind