MENU

Multikulturelt hold vinder live-stream

Serie 5-klubben Esbjerg United er valgt som det tredje hold til at få sin pokalkamp live-streamet. Klubben integrerer nydanskere via spillet på grønsværen og består af mange spillere med flygtningebaggrund fordelt på 11 forskellige nationaliteter.


Esbjerg United i glædesrus efter sejren over Sønderris SK i tredje runde. Foto Esbjerg United.

Fodbold er meget mere end resultater og spillet på 105 x 68 meter. Det er Esbjerg United et stærkt eksempel på. Serie 5-klubben har valgt at bruge sporten til at skabe et specielt sammenhold og på den måde hjælpe med at integrere flygtninge fra flere forskellige områder af verden i det danske samfund.

Holdet fra den jyske vestkyst er derfor blevet valgt som det tredje hold, der får live-streamet sin pokalkamp på pokaltv.dbu.dk med flere kameraer og kommentator.

Åbenhed skaber tryghed


Ali Al-Attabi er fra Irak, og så er han angriber og anfører for Esbjerg United. Han mærker tydeligt, hvordan klubbens omfavnende tilgang skaber et fællesskab, hvor alle føler sig velkommen. Uanset nationalitet, kultur og religion. 

“Det giver en tryghed, at man er så åben over for hinanden. De forskellige nationaliteter har sin gæstfrihed på hver sin måde. Det giver en stærk holdånd. Og når man har det godt indbyrdes, skaber det også gode resultater,” siger 22-årige Ali, der suppleres af sin holdkammerat, målmand Peter Lauridsen.

“Det er fedt. De lærer hurtigt dansk, og vi snakker godt med hinanden. Og så hører de efter, hvad jeg siger til dem,” siger den 23-årige keeper grinende.  

På grønsværen er der ingen forskelligheder


Saif Saed stiftede klubben for lidt over tre år siden med nogle kammerater, og det første stykke tid var det begrænset med antallet af spillere, der sjældent løb op i flere end ti til træning. Men i takt med, at flygtningestrømmen ramte Europa og Danmark, voksede klubben eksplosivt. Fra efteråret 2015 og 12 måneder frem gik klubben fra ti spillere til 40 og to 11-mands-hold. 

“Når vi spiller og træner, kan vi ikke se, at vi er forskellige. Det mærker vi slet ikke,” siger Saif Saed, der på klubbens vegne ansøgte om at få live-streamet pokalkampen.

Esbjerg United består af spillere fra Irak, Somalia, Bosnien-Hercegovina, Tyrkiet, Syrien, Afghanistan, Palæstina, Eritrea, Vietnam, (Kurdistan) og Danmark.  

Live-transmittering giver ekstra motivation


Saif Saed er ikke i tvivl om, at spillerne vil give den ekstra gas med kameralinserne på sidelinjen. 

“Det er meget specielt at få den her chance, og vi er meget glade for det. Spillerne vil helt sikkert kæmpe ekstra meget og spille deres god fodbold, nu hvor deres venner også kan kigge med hjemme i stuerne,” siger han. 

Esbjerg United tager imod Serie 2-holdet og lokalrivalen FC King George i DBU Pokalens fjerde runde. Og selvom det multinationale hold er underdog, tror de på, at de kan drille favoritten.  

Opgøret spilles i Veldtofte Idrætspark tirsdag den 16. maj kl. 19, og du kan se med live lige her. Måske lurer en pokaloverraskelse?

Vind næste live-stream!

Skal dit hold være det næste til at få live-streamet jeres pokalkamp? Det kan I blive ved at sende en ansøgning til de kommende runder, hvilket I kan gøre her

Rejsen mod finalen i Telia Parken næste år fortsætter.

Log ind