MENU

- Jeg glæder mig hver gang, jeg skal dømme

Jacob Sørensen blev dommer på en uge, da han tilmeldte sig DBU’s Dommercamp sidste år. Ifølge ham var det en god måde at komme i gang med dommergerningen på.Tag dommerkortet på en uge i sommerferien med andre unge. Foto: DBU Jylland


DBU afholder igen i år dommeruddannelser i Storvorde og Taastrup, hvor unge mennesker kan tage et dommerkort på en uge sammen med andre fodboldinteresserede. En af dem, der benyttede sig af tilbuddet sidste år, er Jacob Sørensen. Han fik vakt interessen af en ven med dommerkort.

- Det var en kammerat, der var dommer, som fortalte mig om campen. Jeg tog med ud og så nogle af hans kampe, og jeg synes, det så fedt ud. Den kommunikation, der er mellem spiller og dommer, er rigtig fed, siger han.

Han valgte at tage til den jyske dommercamp i Storvorde, hvor han efter en uge kunne trække diadora-trøjen over hovedet og stikke dommerkortet i baglommen. Han er glad for, at han valgte at bruge en uge af sin sommerferie på dommeruddannelsen.

- Der var et rigtig godt fællesskab, og man lærer virkelig noget på den uge. Jeg kendte ikke nogen på campen, men jeg fik hurtigt en masse bekendtskaber, som jeg stadig har. Jeg snakker med en håndfuld af dem endnu et par gange om ugen.

Få spillet til at flyde

Siden uddannelsen har Jacob Sørensen dømt over 40 kampe, og han er dermed en af de deltagere, der har dømt allerflest.

- Jeg glæder mig hver gang, jeg skal dømme og skal ud og gøre en indsats for at spillet flyder. Man får et nyt syn på fodbolden og finder ud af, hvor meget kontrol man har over kampen. Det er fedt at prøve, og især når der er masser af intensitet i kampene.

Især intensiteten er Jacob Sørensen glad for. Han fremhæver selv en kamp mellem Brønderslev og Randers Freja som en af de fedeste, han har dømt.

- Der var virkeligt tryk på, og jeg skulle også give et rødt kort for at få ro på. Det er fedt, når man kan mærke, at spillerne vil gøre alt for at vinde. Der kan godt være meget brok i de intense kampe, og hvis man er meget konfliktsky, så får man hurtigt hår på brystet. Det kan man jo også bruge i sin hverdag, hvis der er nogen, der snakker grimt til en eller sådan noget.

Vil du være dommer?

Hvis du er mellem 15 og 20 år, kan du tilmelde dig DBU’s to dommeruddannelser i sommerferien. På Sjælland foregår det i Taastrup d. 31. juli til d. 4. august. Den sjællandske fodbolddommerskole kan du læse mere om her.

Hvis du vil være med i Jylland foregår det i Storvorde i samme tidsrum. Den jyske dommercamp kan du læse mere om her.

Log ind