Interessante muligheder i esport
DBU har nu lavet de foreløbigt første undersøgelser af esport, som skal danne grobund for eventuelle digitale tiltag. Umiddelbart er der grund til optimisme, lyder det.
Esport og gaming har vind i sejlene og flere danske fodboldklubber er begyndt at kigge mod den digitale verden, når de skal tilbyde de unge noget ekstra i klubhusene rundt omkring i landet. Det har fået DBU til at kigge på, hvordan man som klubbernes organisation kan hjælpe den udvikling.
Sammen med TSE Consulting har DBU kortlagt mulighederne, og næste skridt bliver nu at se på, hvilke dele af rapporten, der kan have gang på jord i de danske fodboldklubber. Lars Albæk, der er formand for DBU’s ungdomsgruppe er glad for den foreløbige proces.
- Vi er glade for at være i gang, og analysen viser nogle foreløbigt spændende resultater, som vi nu skal til at se på. Der er umiddelbart stor opbakning til at gå videre med det her projekt og understøtte de klubber, der allerede er i gang med esport og gaming, siger Lars Albæk, der forventer, at der kommer til at ske noget mere konkret i løbet af efteråret.
Fokus på bredden
Hos TSE Consulting er det Ronnie Hansen, der har foretaget analysen for DBU, og han glæder sig over, at DBU går aktivt ind i esport.
- Vi arbejder med mange, som vil være en del af esportsverdenen, og her er det fedt at opleve, at DBU er proaktive. Mange graver sig ned, når der kommer noget nyt, men DBU har angrebet det, og anerkendt at det ikke er en trend, men en revolution. Kurverne er steget over mange år, og det er et fænomen, der tilhører en generation, siger han.
Indtil nu har det primært været eliten, der har været i fokus i esport, men DBU’s projekter skal omhandle bredden, og umiddelbart er det FIFA, der er mest interessant i den sammenhæng.
- Vores analyser baserer sig både på ny og eksisterende data, og der har vi blandt andet kigget på, hvordan andre udenlandske forbund laver turneringer for eliten. Det tror vi ikke på i denne her sammenhæng af to grunde. For det første er det ikke lykkes at gøre det populært eller skabe en forretning for forbundene. For det andet er det ikke DBU’s kerne. Kernen er de frivillige og alle medlemmerne i de lokale foreninger, og her passer FIFA godt ind, fordi det i esportssammenhæng heller ikke er et spil, der fokuserer på elitemiljøet, siger Ronnie Hansen.
Gevinst på banen
Udover potentialet i det indendørs klubmiljø har det også været vigtigt for DBU, at projektet giver gevinst på banen gennem fastholdelse og rekruttering af fodboldspillere, og her viser analysen fra TSE Consulting, at der er muligheder for klubberne.
- Vi har interviewet både trænere og spillere, og noget af det analysen viser er, at folk får lyst til at udfolde sig fysisk på en fodboldbane, når de spiller FIFA. Samtidig har børn, der har spillet FIFA, en meget bedre forståelse for det taktiske i fodbolden. De ved hvilken opgave en højre back har, og hvorfor det er vigtigt at aflevere bolden, fordi de har spillet FIFA, siger Ronnie Hansen.