Brøndby snuppede tiende pokaltitel

Brøndby startede stærkt og var efter ti minutter af pokalfinalen oppe med 2-0 mod Varde. De blå-gule vandt 3-1 og vandt dermed deres tiende pokaltitel.

BIF_pokalvinder2017_500

Sydbank Stadion i Varde lagde fredag eftermiddag græs til årets pokalfinale. Mange tilskuere var mødt op for at se de lokale helte mod Brøndby, der på forhånd var storfavoritter til at tage deres tiende pokaltitel.

Gæsterne startede da også som lyn og torden. Der var spillet blot seks minutter, da anfører Simone Boye gjorde det til 1-0 efter fint opspil i højre side.

Få minutter senere øgede Nanna Christiansen til 2-0 på et flot spark fra midten af feltet, men trods chokstarten formåede Varde at rejse sig.

De formåede godt nok ikke at svare igen inden pausen, men de fik holdt Brøndby længere væk fra mål, og Solveig Andersen var faktisk tæt på at reducere, da hun efter en fejl i Brøndby-forsvaret kom alene igennem, men hendes flade afslutning gik tæt forbi mål.

Kort efter pausen var Brøndby uhyre tæt på at øge til 3-0 efter et hjørnespark. Varde fik i første omgang afværget, men på returen sparkede Julie Tavlo på underkanten af overliggeren.

3-0-målet kom i stedet midt i anden halvleg efter et Brøndby-indkast i højre side. Bolden blev spillet ind til Nicoline Sørensen, der tæmmede og resolut sparkede bolden i mål ved roden af den ene stolpe.

Solveig Andersen fik igen muligheden for at reducere, da hun satte Brøndbys Mie Leth Jans og slap alene igennem, men igen sparkede hun tæt forbi stolpen.

Nicoline Sørensen havde kort før tid en gylden mulighed for at blive dobbelt målscore, men hovedstødet fra en helt fri position strøg forbi opstanderen.

I stedet reducerede Varde dybt inde i overtiden. Vestjydernes store spiller, Solveig Andersen, lagde bolden af til Laura Bahl, der fra kanten af feltet udplacerede Kathrine Larsen i Brøndbys mål.

3-1 sikrer Per Nielsens tropper klubbens tiende pokaltitel. De mange titler er kommet i hus på bare 14 år.