MENU

U21 vintertur erstatter ligalandsholdstur

F.C. Københavns europæiske succes og EM-slutrunden for U21-landshold betyder, at Åge Hareide ikke planlægger en ligalandsholdstur til januar.

Sportslig succes til F.C. København og fokus på bedst mulig EM-forberedelse til U21-landsholdet er ensbetydende med, at landstræner Åge Hareide fravælger en mulig ligalandsholdstur.

”Det har egentlig ikke været en særlig svær beslutning, da den i bund og grund tager udgangspunkt i en positiv situation,” forklarer Åge Hareide. 

”F.C. København spiller med al sandsynlighed stadig europæisk fodbold til februar 2017, og derfor kan vi efter aftale med klubberne ikke udtage F.C. Københavns spillere til ligalandsholdet. I stedet ville vi sandsynligvis have inkluderet en del spillere fra U21-landsholdet, men da de har kvalificeret sig til EM-slutrunden til sommer, så har jeg sammen med Niels Frederiksen vurderet, at den bedste overordnede løsning er at sikre U21-landsholdet de bedst mulige forberedelser,” siger Åge Hareide.

U21-landsholdets træner, Niels Frederiksen, er tilfreds med, at han nu kan udtage det bedst mulige hold af hjemlige U21-spillere.

”Det er selvfølgelig en fordel for vores EM-forberedelser, at vi har mulighed for at vælge frit blandt de spillere, vi ønsker. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed for at få succes ved en slutrunde, og en vintertur med de bedste hjemlige U21-spillere kan vise sig at blive en vigtig brik,” vurderer Niels Frederiksen.

DBU overvejer i øjeblikket forskellige alternativer til placering af vinterturen, som kommer til at ligge i slutningen af januar måned. 

Log ind