MENU

Til kamp for bedre opførsel i fodbold

Fodbold er verdens bedste sport - vi skal behandle den med respekt. Sådan lyder budskabet i en ny kampagne, der vil have fokus på god opførsel og anti-diskrimination.

Dansk fodbold står sammen om at huske respekten. ’Svans’ – det måtte en linjedommer finde sig i at høre under en kamp. En anden dommer fik racistiske tilråb. En ung kvinde fra Viborg pådrog sig tinnitus, da hun tilfældigvis gik forbi en gruppe fodboldfans, der valgte at kaste med ulovligt fyrværkeri.

Selvom der generelt er god stemning og gode oplevelser i og omkring dansk fodbold, så kniber det stadigvæk med at huske, hvornår der er tale om engagement og passion, og hvornår man går over stregen.

Derfor er DBU og Divisionsforeningen gået sammen med kendte danske fodbold-personligheder for, at gøre opmærksom på, at vi alle skal huske respekten - på og udenfor fodboldbanen.

Ovenfor kan du se den video, som kickstarter kampagnen, hvor repræsentanter fra alle dele af fodbolden: spillere, træner, dommer, fodboldjournalister og fans stiller sig bag budskabet: ’Husk respekten’

Kampagnen bliver spredt ud over sociale medier og forhåbentlig også på danske stadions over de næste uger og vil være ledsaget af #huskrespekten

Så når du ser et godt eksempel på fairplay og respekt i fodbold – eller på det modsatte - så markér det endelig med #huskrespekten, så vil vi gerne dele dine eksempler.

Log ind