Otte gyldne minutter sænkede Luxembourg

Fire mål på otte minutter i anden halvleg sikrede en perfekt afslutning af EM-kvalifikationen for det danske U21-landshold, da de tirsdag aften vandt 4-1 over Luxembourg.

Danmark sikrede sig allerede med to kampe igen EM-billetten, og en sejr mod Luxembourg betyder at de danske talenter kun har smidt to point i hele kvalifikationen, der har været en overbevisende en af slagsen. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Danmark havde længe svært ved at lukke Luxembourg op, men i anden halvleg nettede U21-talenterne fire gange på otte minutter, og så var 4-1-sejren i hus.

U21-landsholdet har været ganske suverænt i EM-kvalifikationen. Siden 0-0 i første kamp mod Wales har danskerne vundet otte kampe på stribe, og dermed er EM-billetten for længst i hus.

Fredag aften skulle danskerne så runde kvalifikationen godt af, da Luxembourg kom på besøg i Aalborg. Danskerne havde visse problemer med Luxembourg i udekampen for snart et år siden, hvor man blot vandt 1-0 på et sent mål.

Gæsterne voldte også tirsdag aften danskerne problemer. De stod dybt og gav ikke de rød-hvide megen plads, og da det danske spil så heller ikke for alvor kom til at flyde, måtte holdene gå til pause med 0-0.

Fra anden halvlegs start forsøgte Danmark at lægge yderligere pres på Luxembourg, der kun i ganske sjældne tilfælde havde held af at slå kontra mod Danmarks robuste defensiv.

Da timen var rundet, havde Luxembourg faktisk bedste forsøg hidtil i kampen, da et langskud sneg sig tæt forbi Thomas Hagelskjærs stolpe.

Tyve minutter før tid kom forløsningen endelig for Danmark. Marcus Ingvartsen headede bolden i kassen efter et hjørnespark, hvor Luxembourgs målmand kom noget skidt ud af sit mål.

Så var der hul på bylden, og der skulle gå blot to minutter inden det blev 2-0. Lidt tilfældigt havnede bolden hos Andrew Hjulsager, der fra kanten af feltet resolut flugtede bolden ind.

Det stoppede dog ikke her. Bare tre minutter efter var der øget til 3-0, denne gang efter glimrende kombinationer. Efter en dødbold headede Pascal Gregor videre til  Emiliano Marcondes, der nemt headede i mål.

Søreme om det ikke også blev 4-0, og det blot otte minutter efter første scoring. Denne gang måtte der dog lidt hjælp til, Marcus Ingvartsens flade indlæg blev ekspederet i kassen af en af Luxembourgs forsvarsspillere.

Så fik Luxembourg endelig sat proppen i, og danskerne trådte en smule på bremsen. Gæsterne fik endda lov til at reducere på et langskud i overtiden, så det blev 4-1, og dermed slutter Danmark med 28 point efter ti kampe og en suveræn målscore på 24-3.