MENU

Mesterskab perfekt start på EM-forberedelse

Den danske forsvarskæmpe, Janni Arnth, skiftede i sin tid til klubfodbold i Sverige for at vinde det svenske mesterskab. Nu er den drøm realiseret efter hun sammen med Linköping kunne løfte pokalen. Nu venter EM-forberedelsen for Janni Arnth og resten af landsholdet.


Janni Arnth i kampen mod Sverige i september. Foto: fodbolbilleder.dk


Der er ekstra-smil på landsholdets nummer 3. Forrige søndag kunne hun sammen med landsholdskollegaen Pernille Harder løfte den svenske pokal for klubholdet Linköping FC. Som en kæmpe forløsning på en drøm, der har ulmet i landsholdsbacken lige siden hun skiftede til den stærke, svenske liga.

”At tage det svenske mesterskab har været det ultimative mål for mig. Det var derfor, jeg endte med at flytte til Sverige. Det er det, jeg har kæmpet for hver eneste dag – det er jo hele mit liv. Det er nok stadig ikke gået helt op for mig, men jeg tager lige mig selv i at smile ekstra meget en gang i mellem,” fortæller Janni Arnth.

Mesterskabet kom i hus efter en vaskeægte gyser, da Rosengården i den afgørende kamp satte point til. Derfor var der heller ikke planlagt de store fejringsseance i Linköping – lige indtil det gik op for spillerne, at mesterskabet var inde for rækkevidde.

”Vi så det sidste af Rosengårds-kampen på storskærm fra omklædningsrummet efter vi havde sejret i Vitsjö. Og pludseligt gik det op for os, at vi havde en stor chance for mesterskabet. Så spillerne begyndte at tale om hvad vi så skulle gøre, for alle skulle nærmest direkte videre til landsholdssamlinger. De sidste minutter stod vi og talte ned sammen med de vel nok 15 medier, der havde samlet sig omkring os. Og så brød vi ud i total glædesrus, da slutfløjtet lød,” fortæller Janni Arnth om søndagens vilde begivenheder.

Med mesterskabet i hus er forberedelserne til EM til sommer for alvor skudt i gang. Og med guldmedaljen sikret er der ikke tvivl om, at fokus ligger 100% på EM. Det skal nemlig gerne gå hen og blive Jannis slutrunde.

”Jeg har set frem til den her slutrunde så længe. Det her – det skal være MIN slutrunde. Jeg skal blive ved med at udvikle mig fysisk, taktisk og mentalt, så jeg præstere så godt, som overhovedet muligt. Du har hele tiden kniven på struben i det her. Det handler om at præsterere til hver enkelt kamp og træning. Så jeg skal sørge for at være den allerbedste version af mig selv,” siger Janni Arnth.

Du kan følge kvindelandsholdets optakt til EM på facebook.com/kvindefodbold og Instagram @kvindelandholdet. 

Log ind