Målkomet tager pladsen for skadet stjernespiller

Kvindelandsholdets trup til træningsturneringen i Kina byder på to udskiftninger, der blandt andet giver plads til Brøndby IF´s Nicoline Sørensen, der nettede to gange for sin klub i onsdagens Champions League-kamp.


Holdet fejrer scoring mod Sverige i EM-kvalifikationskampen. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Det danske kvindelandshold sætter kurs mod Kina den 17. oktober, hvor værterne sammen med Island og Usbekistan venter i en træningsturnering. 

Landstræner Nils Nielsen kommer til at undvære anfører Pernille Harder og Nadia Nadim til testkampene i Kina. Nadia Nadims knæ led overlast i semifinalen i det amerikanske slutspil, og topspilleren er blevet i USA for at blive klogere på skadens omfang. Pernille Harder har kæmpet med en overbelastningsproblematik i låret, og landstræneren har derfor i samråd med Pernilles klub Linköping valgt, at lade stjernespilleren blive hjemme i klubben, der spiller med om det svenske mesterskab. 

"I samråd med Pernilles klub og lægestaben har vi vurderet, at hun er for overbelastet til at deltage i turneringen i Kina. Hun har gennem længere tid haft en overbelastning i baglåret, som vi skal være opmærksomme på, så vi vurderede, at det bedste for hende lige nu er at undlade at tage med til Kina, og koncentrere sig om spillet i klubben," fortæller Nils Nielsen. 

Landstræneren har udnyttet muligheden for at se nye, unge spillere an i Kina:

"Vi har indkaldt Sarah Dyrehauge og Nicoline Sørensen til truppen. Sarah har været med før og har gjort det rigtig godt, men for Nicoline kan turen betyde landsholdsdebut på A-landsholdet," fortæller Nils Nielsen.

Nicoline Sørensen var onsdag hovedperson i Brøndby IF´s 2-0-sejr over SKN St. Pölten i Østrig. Med to kasser sikrede Nicoline et godt udgangspunkt for sit hold inden returopgøret på onsdag, og landstræneren forventer også at se en spiller fyldt med selvtillid: 

"Nicoline har altid udstrålet selvtillid, når jeg har set hende spille tidligere. Hun er en ung og spændende spiller, der bare skal suge til sig på den her tur, som bliver den første med A-landsholdet. Så må vi se på træningssessionerne hvad hun kan komme til at byde ind med på banen," siger Nils Nielsen.

Du kan som altid følge kvindelandsholdets aktiviteter på facebook.dk/kvindefodbold.

Log ind