Hattrick i dansk sejr over Bulgarien

U21: Det danske U21-landshold og målscorer Ingvartsen viste med et hattrick endnu engang høj klasse, da de på udebane slog Bulgarien med 3-0 og cementerede den suveræne føring af gruppe 5 inden sidste kamp på tirsdag i Aalborg

Marcus Ingvartsen scorede hattrick, da Danmarks U21-landshold bankede Bulgarien 3-0 i EM-kvalifikationen.

Danmarks U21-drenge er allerede kvalificeret til EM, men fredag aften skulle de forbi Bulgarien, som omvendt havde hårdt brug for en sejr i gruppen.

Danmark stillede med offensive kræfter som Marcus Ingvartsen, Andrew Hjulsager og Lucas Andersen, mens målmand Jeppe Højbjerg blev skadet under opvarmningen og derfor overlod tjansen til Thomas Hagelskjær.

Danmark startede offensivt og kom frem til flere gode muligheder i kampens åbning, og der kom hul på bylden efter 12 minutter.

Her blev Lasse Vigen på klodset vis nedlagt i feltet, og dommeren pegede på pletten. Marcus Ingvartsen tog sig af straffesparket, og han bragede stensikkert Danmark på 1-0.

Godt et kvarter senere var Ingvartsen atter på spil. FC Nordsjælland-angriberen var strøget af sted i dybden i en omstilling, og bolden blev spillet fladt ind i feltet. Her fik den bulgarske keeper ikke fat i bolden, og dermed kunne angriberen nemt prikke bolden ind til 2-0.

Bulgarien skulle helst vinde for at holde liv i drømmen om avancement, men danskerne tillod dem ikke mange chancer i første halvleg og var derfor foran med to ved pausen.

Bulgarien var til gengæld uhyre tæt på at chokstarte anden halvleg. Milcho Angelov fik et fladt indlæg, der strøg forbi de danske forsvarere, men i stedet diskede Hagelskjær op med en fremragende redning i buret og afværgede en bulgarsk reducering.

Med en time spillet kom Ingvartsens hattrick i hus. Bulgarerne blev igen spillet tynde i defensiven, og så kunne FCN-angriberen stryge alene igennem og udplacere keeperen med sit tredje mål i kampen. Ingvartsen har nu scoret syv mål i fire kval-kampe for Danmark og er desuden dansk topscorer.

Indskiftede Rasmus Nissen var en håndfuld minutter senere tæt på at øge føringen, men hans flotte flugter tog træværket.

Danmark cruisede 3-0-sejren sikkert i land og har dermed endnu ikke tabt i gruppen og mangler nu blot en enkelt kamp – mod Luxembourg.