DBU-formand mødes med ny UEFA-præsident

Der blev drøftet reformer, good governance, fodbold og Champions League, da DBU's formand, Jesper Møller, i dag var til møde hos den nye UEFA-præsident, Aleksander Čeferin.

JM_Ceferin_500
DBU´s formand, Jesper Møller og Aleksander Čeferin. Foto: UEFA

Der er udsigt til øget fokus på reformer, good governance og udvikling af europæisk fodbold i UEFA. 

Det fik DBU's formand, Jesper Møller, vished om på et møde med den nyvalgte UEFA-præsident, Aleksander Čeferin. Den slovenskfødte fodboldformand havde inviteret DBU's formand til møde i UEFA's hovedkvarter i Nyon her til formiddag. Til mødet blev der drøftet alt fra reformer og good governance til fodbold generelt, herunder udviklingen af fodbold i Grønland. Samtidig fortalte Jesper Møller om den nye kvindekomissionen i dansk fodbold, hvor tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er blevet formand. 

"Det var et godt og meget udbytterigt møde. UEFA har fået en præsident, der har klare visioner og handlingsplaner for europæisk fodbold. Jeg fik bekræftet, at der er fuldt fokus på reformer, good governance og transparens - og at der blandt andet stilles nye krav, når der skal træffes beslutninger om værtskab for turneringer og finalekampe. Det er alle tiltag, som vi har efterspurgt i årevis," siger Jesper Møller. 

Til mødet blev også drøftet beslutningen om ny struktur i Champions League, hvor de store europæiske ligaer får flere pladser i gruppespillet og der derfor er færre pladser, som de små og mellemstore ligaer kan kvalificere sig til. Jesper Møller har tidligere udtrykt skarp kritik af beslutningen og fik på mødet en afklaring på, at der er fuldt fokus på sagen. 

"Jeg fortalte at det er vigtigt for dansk fodbold, at klubberne fortsat har mulighed for at kvalificere sig til Champions League - det er afgørende for drømmene og for udviklingen i dansk fodbold. Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til at få skabt en god løsning, hvor de små og mellemstore ligaer også bliver tilgodeset," siger DBU's formand. 

De to formænd aftalte at holde tæt kontakt fremadrettet. 

Læs mere her: www.dbu.dk/Nyheder/2016/September/DBU_stoetter_Ceferin.

Log ind