Dansk nedtur og nederlag mod Montenegro

Der var ingen tvivl om, at danskerne meget gerne ville vinde. Danmark sad på det meste af spillet, men offensivt lykkedes meget lidt, og derfor endte det med et ærgerligt 0-1 nederlag mod Montenegro.

Dansk overtag – men mål af Montenegro

Der var desværre ikke mange chancer til Danmark i de første 45 minutter og det på trods af, at Danmark havde bolden langt det meste af tiden.

Gæsterne leverede en meget kompakt defensiv, og havde desuden et par farlige spillere oppe foran, og specielt Jovetic og Beciraj lod til at være i godt spillehumør.

De rødklædte danskere spillede bolden fint rundt om gæsternes felt, og Peter Ankersen fik flere gange vist nogle meget flotte driblinger – men hver gang der blev slået et indlæg, stod der en mur af montenegrinere og headede eller sparkede bolden væk.

I det 32. minut kom Montenegro foran 1-0. Stevan Jovetic trak frem i banen, og lagde en fin stikning frem til Fatos Beciraj – og desværre kunne hverken Simon Kjær eller Mathias ”Zanka” Jørgensen afvise Beciraj, og han løftede flot bolden over Kasper Schmeichel i mål.

I den resterende del af halvlegen jagtede Danmark udligningen, og tættest på var nok Christian Eriksen med et langskud og Yussuf Yurary Poulsen med et hovedstød, men desværre endte begge forsøg med at gå over mål.

En aften hvor intet lykkedes
Danmark kom flot ud efter pausen og allerede efter et par minutter havde både Andreas Christensen og Christian Eriksen haft gode muligheder. Ingen af forsøgene var dog rigtig tæt på.

Scenariet fra 1. halvleg fortsatte efter pausen, Danmark havde der meste af spillet – der blev kombineret forholdsvis fint frem af banen, men når bolden skulle ind i det montenegrinske felt, stod der en flok hvidklædte spillere i vejen – og de sparkede gang på gang bolden ud af farezonen.

Åge Hareide forsøgte at ændre slagets gang fra bænken, og det betød at både Pione Sisto, Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen kom på banen i løbet af 2. halvleg, og alle tre indskiftninger gav også energi og førte til chancer, men ganske som i 1. halvleg, var ingen af dem for alvor tæt på.

De sidste 45 minutter endte dermed uden scoringer, så da den spanske dommer Alberto Undiano Mallenco fløjtede kampen af, var det gæsterne fra Montenegro, der jublende rakte armene i vejret.

Efter den 3. runde i VM-kvalifikationen er Danmark at finde på en 4. plads i gruppe E med tre point. Gruppen føres af Montenegro og Polen med syv point mens Rumænien sidder på 3. pladsen med fem point.

Danmarks næste chance for point i VM-kvalifikationen er fredag den 11. november. Her skal Danmark møde Kasakhstan i Telia Parken. Tirsdag den 15. november møder Danmark på udebane Tjekkiet, denne kamp er dog en venskabskamp.

Kampfakta:
Danmark - Montenegro 0-1 (0-1)
0-1 Fatos Beciraj (32’)
20.582 tilskuere i Telia Parken

Den danske startopstilling
Kasper Schmeichel – Simon Kjær, Mathias ''Zanka'' Jørgensen (83’ Nicolai Jørgensen), Andreas Christensen – Peter Ankersen, Pierre Emile Højbjerg (63’ Pione Sisto), Christian Eriksen, Thomas Delaney, Riza Durmisi – Viktor Fischer (70’ Andreas Cornelius), Yussuf Yurary Poulsen

Ikke benyttede spillere: Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Andreas Bjelland, Erik Sviatchenko, Jens Stryger Larsen, Lasse Schöne, Rasmus Falk, Andreas Cornelius, Jannik Vestergaard, William Vitved Kvist

Dommerne
Dommer: Alberto Undiano Mallenco (ESP)
Linjedommere: Juan Yuste (ESP) og Roberto del Palomar (ESP)
4. dommer: Carlos Gómez (ESP)

Statistiske vinkler efter kampen

• Danmark har nu spillet 16 landskampe på datoen ”11. oktober”,det har givet fem sejre, syv uafgjorte og fire nederlag.
• Danmark har spillet to landskampe mod Montenegro, en kamp er vundet (2-1) og en kamp er nu også tabt (0-1). Begge kampe er spillet på dansk grund.
• Danmark har ikke vundet med Alberto Undiano Mallenco som dommer. De to kampe med spanieren som dommer er endt 1-1 (mod Grækenland) 0-1 (mod Montenegro).