Danmark tæt på comeback – men tabte 3-2

Lewandowski havde med et hattrick bragt Polen foran 3-0, så selvom Danmark kom flot igen med to scoringer, endte det alligevel med, at det var polakkerne der kunne juble over de tre point.

Det hele startede egentlig ganske godt for Danmark, for efter blot fire minutter kombinerede Peter Ankersen flot sammen med Viktor Fischer, og efter et godt løb kom Fischer til skud. Desværre var vinklen blevet lidt spids nok og skuddet gik nogle meter forbi mål.

Det gode danske spil varede dog ikke så længe, for polakkerne åd sig stille og roligt ind i kampen, og efter 10 minutter spil var Milik tæt på at gøre det til 1-0. Hans hovedstød gik dog forbi mål. Zielinski kom også til skud, og det samme gjorde Grosicki, men det var ikke sådan, at Danmark var helt uden chance, fint illustreret ved, at Nicolai Jørgensen i det 19. minut var meget tæt på at kunne bringe Danmark foran. Polakkerne fik dog bremset forsøget.

I det 20. minut kom Polen så foran. Grosicki fik plads til at slå et indlæg, og inde foran mål var Lewandowski helt fri, og selvom Kasper Schmeichel fik den ene arm på, endte bolden alligevel i målet.

Omkring den halve time fik Viktor Fischer en fin mulighed. Han kunne enten forsøge at spille Nicolai Jørgensen eller tage chancen selv, og han valgte det sidste – og skuddet var også godt, men på trods af det, blev Fischer grebet ud af Fabianski.

Fem minutter efter blev der slået et indlæg mod Milik, og først så det ud til, at Danmark fik afværget faren – men den italienske dommer Rocchi valgte at dømme straffespark, og den fortolkning viste sig i slow-motion også at være den rigtige dom. Lewandowski scorede efterfølgende sikkert på straffesparket.

I den resterende del af halvlegen virkede danskerne en smule rystede, og Polen var nok tættere på 3-0 end Danmark var på en reducering.

Danmark tæt på et flot comeback

De sidste 45 minutter var knapt kommet i gang før den stod 3-0. Andreas Christensen og Jannik Vestergaard kunne ikke fange Lewandowski, og da Kasper Schmeichel heller ikke kunne stoppe skuddet, var hattricket for Lewandowski en kendsgerning.

Det tog dog ikke mange minutter før Danmark fik en smule medgang. Den netop indskiftede Yussuf Yurary Poulsen headede et indlæg i hovedet på Kamil Glik, der efterfølgende headede bolden i en – set med danske øjne – smuk bue hen over Fabianski i det polske mål.

Målet til 3-1 gav danskerne en smule medvind, og i store dele af 2. halvleg var det Danmark der var det toneangivende hold. Den danske tro på et comeback blev endnu større, da Peter Ankersen med lidt over 20 minutter igen fandt Yussuf Yurary Poulsen i feltet, og Poulsen formåede i to omgange at få bolden under kontrol og sparkede den efterfølgende stensikkert ind på Fabianski i det polske mål.

Reduceringen til 2-3 rystede Polen en smule, men selvom Åge Hareide indskiftede både Pione Sisto og Thomas Delaney i håbet om at fuldende et flot comeback, så lykkedes det ikke. Efter 3 minutters tillægstid fløjtede den italienske dommer Rocchi kampen af, til stor glæde for de polske spillere og tilskuere.

Spillerne har ikke mange dage at slappe i af, for om blot tre dagen venter en ny landskamp, denne gang mod Montenegro. Kampen mod Montenegro spilles tirsdag den 11. oktober kl. 20:45 i Telia Parken.

Polen – Danmark 3-2 (2-0)
1-0 Robert Lewandowski (20’), 2-0 Robert Lewandowski (36’), 3-0 Robert Lewandowski (straffe, 48’), 3-1 Kamil Glik (selvmål, 49’), 3-1 Yussuf Yurary Poulsen (69’)
56.811 tilskuere på Stadion Narodowy, Warszawa

Den danske startopstilling
Kasper Schmeichel – Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard (82’ Thomas Delaney) – Peter Ankersen, Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, William Vitved Kvist, Riza Durmisi – Viktor Fischer (75’ Pione Sisto), Nicolai Jørgensen (46’ Yussuf Yurary Poulsen)

Ikke benyttede spillere: Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Andreas Bjelland, Erik Sviatchenko, Mathias ''Zanka'' Jørgensen, Jens Stryger Larsen, Lasse Schöne, Rasmus Falk, Andreas Cornelius.

Dommerne
Dommer: Gianluca Rocchi (ITA)
Linjedommere: Alessandro Costanzo (ITA) og Filippo Meli (ITA)
4. dommer: Davide Massa (ITA)

Statistiske vinkler efter kampen

• Det var Danmarks 25. landskamp mod Polen. De 25 kampe er fordelt på 12 sejre, tre uafgjorte og 10 nederlag. Målscoren er 45-40 i dansk favør.
  • William Kvist spillede sin 67. landskamp, og ligger dermed side om side med Søren Lerby. Efter landskampen mod Polen har Kvist nu spillet en landskamp mere end René Henriksen, Thomas Gravesen, Ebbe Sand og Brian Steen Nielsen.
  • Det var Danmarks 6. landskamp på datoen ”8. oktober”. De seks kampe er endt med to sejre og fire nederlag.