Danmark fightede sig til uafgjort mod Italien

Danmark var til tider under pres mod et spilstyrende italiensk mandskab. Men danskerne stod i flot imod, og trods chancer i begge ender sluttede det underholdende opgør uden mål, og dermed er de danske U21-drenge fortsat ubesejret for 17. kamp i streg.

Efter uafgjort mod Italien er anfører Lasse Vigen og det danske U21-landshold fortsat ubesejret med den aktuelle årgang og for 17. kamp i streg. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Mandag var det danske U21-landshold rejst til Italien for at blive testet mod et af de bedste U21-landshold i Europa.

Ligesom Danmark var Italien blandt de seks hold, der havde gået ubesejret igennem EM-kvalifikationen. Det var første styrkeprøve for Niels Frederiksens tropper forud for den kommende slutrunde. Og det blev netop det - en testkamp af to stærke hold, viste spil på højt niveau og et opgør, der ligeledes bød på både underholdende spil og intens fight fra begge sider, men desværre ingen mål.

Niels Frederiksen havde forinden offentliggjort en dansk startopstilling, der gav U21-debut til AGF's Kasper Junker, men også en start, der var uden et par af de sædvanlige profiler som Pione Sisto og Marcus Ingvartsen.

På trods af det var danskerne fint med i en første halvleg, der bød på god underholdning for de godt 7000 tilskuere, men hvor Italien dog var bedst. I store træk fik det danske forsvar afvist Italien, og når de ikke gjorde, var Jeppe Højbjerg på plads i målet.

Lige før pausen kronede Højbjerg en stærk halvleg med en flot fodparade, da det så ud til, at Italien ville tage føringen.

Efter en målløs første halvleg kom Italien endnu engang tæt på efter en time. Sassuolos Federici Ricci var pludselig helt fri foran mål, men angriberen headede forbi Højbjergs mål.

Med tyve minutter igen fik Kasper Junker muligheden for at bringe Danmark foran i sin debutkamp. AGF-angriberen fik plads til at afslutte i feltet, men formåede ikke at få nettet til at blafre.

Hvis der skulle have været en vinder, skulle det nok være Italien, der flere gange var tæt på at score i de sidste ti minutter. Det lykkedes dog ikke for hjemmeholdet, og så sluttede kampen 0-0. En od test for et dansk mandskab, der viste masser af potentiale også mod et af Europas bedste ungdomslandshold.

Få reaktioner efter kampen fra landstræner Niels Frederiksen, målmand Jeppe Højbjerg og debutanten Kasper Junker på www.facebook.com/u21landsholdet