DBU-formand: Matchfixing-dom skal følges op
Dagens landsretsdom bekræfter, at der er matchfixing i dansk fodbold, siger DBU-formand, der ønsker øget indsats.
Der er matchfixing i dansk fodbold – og det bør bekæmpes med alle tænkelige midler.
Sådan lyder det fra DBU’s formand, Jesper Møller, efter at Østre Landsret i dag har stadfæstet en dom over en person, der har stået bag matchfixing af to fodboldkampe i 1. Division.
Østre Landsret har dermed stadfæstet dommen fra Københavns Byret på ét års betinget fængsel og har tilmed skærpet bødestraffen fra 130.000 til 140.000 kroner.
DBU’s formand ser dommen som et bevis på, at matchfixing er til stede i dansk fodbold – og at det bør bekæmpes med øget information og fælles indsats:
“Matchfixing er og bliver en af de største trusler mod dansk fodbold, fordi det truer troværdigheden og dermed sjælen i vores sport. Det er altafgørende, at fans og spillere kan stole på, at alle spiller fodbold for at vinde – ikke på grund af uetiske handlinger som arrangerede resultater. Derfor er det vigtigt med en klar dom – og fuldstændig nultolerance på området,” siger Jesper Møller.
Østre Landsrets dom vedrører en person, der ifølge afgørelsen har arrangeret udfaldet af to fodboldkampe i samarbejde med fire spillere. DBU’s formand afventer nu, om der kommer en selvstændig sag mod de fire spillere. Først derefter kan det blive besluttet, om der bliver indledt en disciplinærsag mod de fire spillere i fodboldens disciplinære instanser.
“Uanset hvad er det afgørende, at vi fortsat bekæmper matchfixing med alle tænkelige midler – og gerne bredt i dansk fodbold. Vi er i øjeblikket ved at informere både elite- og breddeklubber om regler og trusler indenfor matchfixing og det er vigtigt, at vi hele tiden er på vagt. Vi skal sammen bekæmpe matchfixing,” siger Jesper Møller.
DBU har i årevis taget mange initiativer til at bekæmpe matchfixing. I 2008 var DBU det første idrætsforbund i verden til at indføre en hotline, hvor man kan rapportere mistanke om matchfixing – og i 2011 blev der ansat en sikkerhedschef til at stå for håndteringen af henvendelser. I flere omgange har DBU’s bestyrelse skærpet reglerne, så det i dag blandt andet er i strid med reglerne at spille på egne kampe eller kampe i egen række, da det skaber risiko for uetisk adfærd.
Sidste år bidrog DBU til kampagnen Stop Matchfixing sammen med DIF, Kulturministeriet og flere betting-selskaber med en fælles opfordring til at sige til, hvis der er mistanke om matchfixing.
Læs om DBU’s indsats på matchfixing-området her.
http://www.dbu.dk/turneringer_og_resultater/Love_og_regler/Matchfixing