Profiler klar til OL

Der er lidt under en måned til, at landstræner Niels Frederiksen skal præsentere den endelige OL-trup, men allerede nu har landstræneren adskillige navne på plads til OL. Mandag kom der syv nye navne til landstrænerens OL-liste.

Landstræner Niels Frederiksen giver her en status på OL-truppen og de forberedelser der er frem mod OL i Brasilien.


Det har bugtet sig lidt i både bakke og dal for landstræner Niels Frederiksen i landstrænerens bestræbelser for at stille med et slagkraftigt OL-hold til Brasilien, der er udfordret af at turneringen ikke er placeret i FIFA’s officielle kampkalender.

Smilet var derfor også bredt, da han mandag eftermiddag kunne præsentere syv nye navne, der meldes OL-klar:

”Jeg er rigtig glad for, at vi med lidt under en måned igen atter har fået nogle vigtige spillere på plads til vores OL-trup. Jeg har en fortsat god og positiv dialog med klubberne, og er meget tilfreds med den samarbejdsvilje, jeg møder i mange af både de danske og internationale klubber. Det er jo hverken en nem situation for dem eller os. Men med de syv nye spillere på plads ser vi også antydningen af en rigtig stærk trup til Brasilien,” siger Frederiksen.

De syv navne, der nu er OL-klar er:

Lucas Andersen, Ajax
Nicolai Brock-Madsen, Birmingham City
Andreas Maxsø, FC Nordsjælland
Frederik Børsting, AaB
Jakob Blåbjerg, AaB
Casper Nielsen, Esbjerg
Mikkel Desler, OB

”Det bliver sindssygt stort”

En af dem, der med dagens udmelding, nu kan se frem til fodbold på brasiliansk er forsvarsprofilen Andreas Maxsø, der netop har valgt at forlænge med FC Nordsjælland:

”Det bliver sindssygt stort og jeg er rigtig glad for at få muligheden for at spille en så stor turnering i Brasilien og så endda mod Brasilien. Det er noget jeg virkelig ser frem til – og noget ikke mange spillere får chancen for. Jeg kan ikke engang fremhæve hvad jeg glæder mig mest til – det er nok det hele – OL er stort, også for os fodboldspillere,” siger Andreas Maxsø.

Også i angrebet har Niels Frederiksen fået flere profiler på plads. Udover Yussuf Poulsen, der som den første danske spiller blev meldt OL-klar er nu også Lucas Andersen fra Ajax og Nicolai Brock-Madsen fra Birmingham City meldt klar. Seneste scorede tre mål ved OL-forberedelsesturneringen i Korea, som Danmark vandt over Nigeria, Honduras og Sydkorea.

”Det er kæmpestort. EM og VM er måske større for fodbolden men det er bare den største sportsbegivenhed, der er i verden, og at skulle være en del af det er bare rigtig stort – også fordi vi er mange forskellige sportsgrene med. Det er lang tid siden fodbolden har været med, så at få muligheden for at repræsentere dansk fodbold i så stor en begivenhed, det er ret vildt – så håber jeg bare, at vi kan præstere rigtig godt - det er i hvert fald ambitionen!” siger Nicolai brock-Madsen, der ser frem til at blive prøvet af på højeste niveau:

”Kampen mod Brasilien i Brasilien bliver jo uden tvivl en meget stor opgave og en stor oplevelse. Det bliver nogle svære kampe – det skal det jo også være på det niveau. Men på turen til Sydkorea fik vi jo en forsmag på de typer af hold, vi møder til OL – og det er jo anderledes end de hold, vi er vant til at møde.  Men vi viste også at vi bestemt kan være med!”

Både målmand Jeppe Højbjerg og angriberen Yussuf Poulsen er allerede tidligere meldt OL-klar.

Danmark åbner uofficielt fodbolden ved OL med sin første gruppekamp mod Irak, der har kick off i Brasilia den 4. august kl. 13.00 lokalt tid. Herefter følger i samme by Sydafrika den 7. august, mens værterne fra Brasilien venter i Salvador den 10. august.

Landstræner Niels Frederiksen forventes at præsentere den endelige OL-trup ved et pressemøde mandag den 18. juli.

Se OL-program her

Se mere om fodbold ved OL her

Log ind