DBU vil selv undersøge Hvidovre-sagen
Politiet har besluttet at droppe den såkaldte Hvidovre-sag, hvor flere spillere har været sigtet for matchfixing. DBU ønsker at følge op på sagen og undersøge om de har overtrådt fodboldens egne regler.
Sagen om mulig matchfixing blandt spillere bør undersøges yderligere.
Det mener DBU som reaktion på, at politiet i går valgte at droppe den såkaldte Hvidovre-sag, hvor fire fodboldspillere har været sigtet i det, der beskrives som den største matchfixing-sag i dansk fodbold. En bagmand er tidligere blevet dømt i sagen, men ifølge politiet er der ikke tilstrækkeligt bevismateriale for at kunne køre en sag mod spillerne.
Hos DBU tager kommunikationschef, Jakob Høyer, politiets beslutning til efterretning men understreger, at der fortsat godt kan være tale om overtrædelse af DBU’s regler på området. Derfor vil DBU i samarbejde med DIF’s matchfixing sekretariat følge op på sagen og undersøge, om der er grundlag for en disciplinær-sag.
‘Vi tager naturligvis politiets beslutning til efterretning. Men vi finder det nødvendigt at undersøge, om der er sket en overtrædelse af fodboldens egne regler på området. For os er enhver overtrædelse af reglerne dybt problematisk og en trussel mod dansk fodbold og hele dansk idræt,” fortæller Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.
DBU ser med stort alvor på alle sager, hvor der er mistanke om matchfixing. Dette gælder i høj grad også den såkaldte Hvidovre-sag, hvor der allerede er faldet dom – både ved byretten og landsretten – over en bagmand. Netop derfor bør der også følges op i forhold til de spillere, der har været impliceret, forklarer Jakob Høyer.
‘Vi har fuldstændig nultolerance i forhold til matchfixing. Hvis spillere eller andre har overtrådt reglerne, bør det følges op og få konsekvenser. Derfor vil vi nu undersøge sagen til bunds,” siger han.
DBU har gennem tiderne indført en række skærpelser af reglerne mod matchfixing, blandt andet med forbud mod spil på egne kampe og spil i samme række og turneringer som ens eget hold. Derudover har DBU i flere omgange kørt oplysningskampagner til klubber og spillere om reglerne for matchfixing og har også bidraget til kampagnen #stopmatchfixing sammen med blandt andet Kulturministeriet, Danmarks Idrætsforbund og en række spilleselskaber og spillemyndigheder.
Læs om DBU’s indsats mod matchfixing her