Opgavekort skal fordele opgaverne på flere hænder

Ved at fordele opgaverne i klubberne på flere hænder opnår man en dobbeltgevinst. Dels aflastes de bærende personer, dels skabes involvering og ejerskab blandt klubbens medlemmer, trænere og forældre. Nye opgavekort kan hjælpe klubberne i gang med arbejdet.


____________________________________________________________

Vi har hørt det alt for ofte. Den engagerede klubleder brænder ud for tidligt, fordi han/hun er overbebyrdet med opgaver. Men sådan behøver det ikke at være;

- En af de vigtigste opgaver for en bestyrelse er at sørge for, at de mange opgaver fordeles på flere hænder. Det er klart, at det tager lidt tid at få sat fordelingen i system, men det er den bedste måde at skabe sig rum og overblik til at drive og udvikle en god klub. Desuden kan vi som klubrådgivere hjælpe klubberne med det,
forklarer klubrådgiver hos DBU Fyn, Arne Appelgren og uddyber:

- Hvis en klubs drift skal være bæredygtige, er det helt afgørende, at den ikke hænger på en eller to personer, som trækker hele læsset. Derfor opfordrer jeg også ofte de klubber jeg arbejder med til, at vi starter med at kigge på organiseringen af klubben, herunder f.eks. årsplan og opgavebeskrivelser.

Opgavekort skal hjælpe klubber i gang
For at hjælpe klubberne godt i gang med opgavefordelingen er der udviklet en række opgavekort indeholdende opgaver, der er typiske for de fleste fodboldklubber.

På kortene findes en standardbeskrivelse af opgaverne, som klubben kan vælge at benytte. Man kan også selv tilføje og slette tekst. Desuden har man mulighed for at angive et estimeret timeforbrug for opgaven, samt en ansvarlig person og/eller udvalg.

Tanken er, at kortene skal gøre det mere klart, hvilke opgaver man ønsker hjælp til og hvor lang tid, man kan forvente at skulle bruge på opgaven. Derved bliver det også lettere at spørge efter hjælp og rekruttere nye frivillige. Kortene kan også benyttes til at skabe en tydeligere opgavefordeling internt i bestyrelsen.

Se alle kortene her: Opgavekort

Du kan også se et eksempel på et opgavekort nederst.

Få hjælp fra klubrådgiver til at komme i gang
Klubben kan naturligvis selv kaste sig over opgavekortene, men der er også hjælp at hente hos en DBU klubrådgiver. De tilbyder nemlig klubberne op til 30 timers hands-on-hjælp til at skabe klubudvikling, der styrker klubben. Klubrådgiveren er med gennem hele processen og sikrer sammen med klubben, at klubudvikling skrider godt fremad.

Et sådant udviklingsforløb har en værdi af kr. 10.000, men det koster kun klubben kr. 2.000,-.  

Læs mere om klubudviklingsforløb i denne folder, eller kontakt jeres lokale klubrådgiver for at høre mere.




Log ind