MENU

Ny aftale styrker dansk fodbold

Historisk samarbejde skal give op til 52.000 nye fodboldspillere. DBU, DIF og DGI har netop lanceret et ambitiøst samarbejde, der i sidste ende skal sikre flere både unge og voksne medlemmer til dansk fodbold over en årrække.Tæt på 52.000 flere fodboldspillere på 10 år er målet for den nye aftale mellem DBU, DIF og DGI. Foto: DBU


Fodbolden er Danmarks nationalsport og den største idræt i Danmark

Derfor vækker den nye og historiske aftale mellem DBU, DIF og DGI begejstring på begge sider af skrivebordet – en ambitiøs aftale, der ikke kun skal skaffe flere fodboldspillere i de kommende tre år, men også styrke samarbejdet mellem organisationerne på to helt specifikke områder.

Den nye aftale sætter ifølge DBU’s næstformand, Bent Clausen, klubberne og deres ønsker om kvalitetstilbud og mere samordning helt i centrum:

"Vi har sammen brugt mange kræfter på at analysere på, hvor klubberne og vi har fælles ønsker og udfordringer. I DBU har vi store ambitioner på både medlemssiden og i udviklingen af fodboldklubberne. Ved at samarbejde med DGI står vi stærkere end nogensinde i kampen om at få endnu flere til at spille fodbold, som er et af vores indsatsområder i DBU – både når det gælder de voksne motionister og teenagerne. Der er i samarbejdet et kæmpe potentiale, som vi i høj grad ser frem til at forløse gennem både eksisterende og nye fodboldaktiviteter,” siger Bent Clausen, næstformand i DBU.

Og det er ambitiøse mål, der er sat op for det nybagte samarbejde, der går under overskriftet ’Bevæg dig for livet’, hvor man vil skaffe omkring 50.000 flere fodboldspillere.

Der er afsat et budget på 16,2 millioner kroner til det første trin i samarbejdet frem til udgangen af 2018. De midler skal blandt andet bruges på at udvikle klubber og forankre frivillige på teenage- og voksenområdet. For der skal ikke kun være fokus på medlemmer, men også de frivillige:

”Når vi arbejder så ambitiøst på at sikre nye medlemmer, er det helt naturligt at vi også kigger på et målrettet arbejde for også at rekruttere flere frivillige i vores foreninger. Det er mig bekendt første gang, at vi så specifikt går ind og sætter et mål op for, hvor mange frivillige, der skal arbejdes for at få gjort aktive i klubberne. Hvis vi skal have flere medlemmer, skal vi nødvendigvis også have flere frivillige,” fastslår Bent Clausen.

Den nye aftale dækker først og fremmest en treårig periode med følgende delmål:

  • 10.000 flere voksenmotionister via FodboldFitness og klubudviklingsforløb
    (240 klubber involveres i dette mål)
  • 3.000 flere teenagere skal fastholdes i fodbolden via aktiviteter og klubudviklingsforløb
    (100 klubber involveres i dette mål)
  • 780 flere frivillige

Hos DGI Fodbold ser man også frem til at arbejde sammen om fælles mål på de to områder og dermed også stå stærkere i forhold til f.eks. de kommercielle tilbud.

Læs den samlede udmelding her

Hvordan samarbejdet helt konkret organiseres, vil komme på plads i løbet af foråret 2016 via en styregruppe. Faktum er dog, at ved at komme endnu bredere ud i landet gennem både DGI- og DBU-konsulenter giver det også en større mulighed for at komme endnu tættere på de klubber og de medlemmer, det hele drejer sig om.

DBU er ikke eneste forbund, der skal være med til at løfte dansk idræts visioner om, at 600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025. Også tennis, cykling, badminton, håndbold, floorball og atletik har indgået visionsaftaler med DIF/DGI.

Læs mere om ’Bevæg dig for livet’ her

 

 

Log ind