MENU

Landsholdet møder Skotland

Landsholdet møder Skotland på Hampden Park i Glasgow tirsdag den 29. marts klokken 20.45 dansk tid.Åge Hareide tiltræder som landstræner den 1. marts, og allerede tre uger efter tager han fat på sin første samling med landsholdet. 

Holdet mødes den 21. marts til en samling, der vil omfatte to landskampe, hvoraf den ene modstander - nemlig Skotland på udebane den 29. marts -netop er faldet på plads. Herudover arbejdes der fortsat på en hjemmebanekamp inden kampen mod Skotland, som dermed vil blive den første kamp for Åge Hareide i spidsen for det danske landshold.

”Vi har haft en dialog med Åge Hareide om, hvad han vægter, når det kommer til at finde modstandere til landsholdet i foråret. På baggrund af de kriterier Åge Hareide har og ud fra økonomi og praktik er vi derfor glade for, at vi har lavet en aftale med Skotland,” udtaler Kim Hallberg, DBU’s elitechef. 

”Skotland er en god modstander, fordi det er et hold, der altid leverer gode kampe med masser af fight,” uddyber Kim Hallberg.

For Åge Hareide og landsholdet bliver forårets kampe vigtige i forberedelserne frem mod VM-kvalifikationen.

”Åge Hareide skal naturligvis bruge kampene til at se spillerne an og teste forskellige konstellationer, så han har det hold klar, der skal spille Danmark til VM, når kvalifikationen starter til september. Så vi går et spændende forår i møde,” siger Kim Hallberg. 

Danmark har indtil nu mødt Skotland 16 gange, og holdene har aldrig spillet uafgjort, idet Danmark har vundet syv opgør, mens Skotland har vundet ni. 

Log ind