MENU

Danmark møder EM-værter i årets første kamp

Det danske kvindelandshold skal følge op på efterårets succesfulde EM-kvalifikationskampe, når de spiller årets første kamp den 22. januar i Tyrkiet mod Holland. Landstræner Nils Nielsen har udtaget truppen.

Harder_trup_500
Pernille Harder og resten af det danske kvindelandshold drager mod Tyrkiet for at spille træningskampe mod Holland i januar. Foto: fodboldbilleder.dk. 


Nils Nielsens tropper tester formen i årets første kamp mod ingen ringere end de kommende EM-værter fra Holland. Der spilles to venskabskampe i sammenhæng med en træningslejr i Tyrkiet i mod Hollands kvinder, der næste år skal agere værter for EM – forhåbentlig med dansk deltagelse.

Pernille Harder og co. har givet sig selv et godt skub på vejen mod EM med gode resultater i efterårets kvalifikationskampe. Det er blevet til to sikre sejre og et enkelt nederlag til ærkerivalerne fra Sverige, og derfor er der heller ikke de store udskiftninger i Nils Nielsens trup, der drager mod Tyrkiet sidst i januar. 

Midtbaneveteran Mariann Gajhede har valgt at takke af til landsholdet for at passe på helbredet, og det har givet plads til det unge midtbanetalent Sarah Dyrehauge Hansen i truppen.

”Sara er en meget talentfuld og dedikeret spiller, som har både det tekniske og taktiske format til at blive rigtig god. Hun er stadig ung og har masser af tid til at udvikle sig på den svære midtbaneposition, og derfor er hun med i Tyrkiet for at få lov til at snuse lidt til det hele,” siger landstræneren om valget.

Sarah Dyrehauge Hansen gør sig til daglig i topklubben Fortuna Hjørring, og var med, da Danmarks U19-landshold i sommer spillede EM i Israel. Får hun spilletid i kampene mod Holland, betyder det debut på A-landsholdet.  

Nils Nielsen har også gjort plads i truppen til Brøndby IF´s Julie Trustrup Jensen, der er hjemvendt fra længere rejse og en mulig debutant i målet, Line Johansen, der udfylder pladsen for Cecilie Kramer, der skal færdiggøre sin uddannelse og derfor har meldt afbud til landsholdets træningstur.

Du kan se truppen her.


 

Log ind