MENU

Kvindelederkursus gav fodboldkvinde blod på tanden

Lene Bengtsson var allerede særdeles aktiv i fodbolddanmark, men efter et kvindelederkursus hos DBU har hun fået endnu mere blod på tanden og har taget skridtet til den politiske fodboldverden. Nu håber hun, at flere kvinder vil følge trop.

Lene_Bengtsson_500
Lene Bengtsson tog lederuddannelsen for kvinder i 2014. Foto: PrivatDBU gennemfører igen i år en lederuddannelse målrettet kvinder i foreningslivet. Målet er, at få flere kvinder til at involvere sig i fodboldklubber og det politiske system i DBU-regi – og det er der brug for, siger Lene Bengtsson, der selv for to år siden gennemførte uddannelsen.

”Vi har brug for flere kvinder på de politiske poster og generelt i det danske fodboldmiljø. Flere kvinder skaber mere diversitet, og det er der brug for i en herredomineret fodboldverden. Der er masser af muligheder for kvinder, hvis man viser viljen og har kompetencerne,” understreger Lene Bengtsson.

De rette kompetencer udviklede Lene Bengtsson blandt andet gennem kurset hos DBU, og der går ikke en dag i sit virke som klubformand i Silkeborg hvor hun ikke tager fat i værktøjer, hun fik gennem kurset.

”Noget af det, jeg fik allermest ud af, var at lære mig selv og mine egne kompetencer bedre at kende. At vide, hvor det giver mening at jeg sætter ind og hvor jeg skal lade andre komme til og fordeler opgaverne bedre – det bruger jeg både privat og i mit arbejde med fodbolden. Og så har jeg opbygget et stort netværk med de andre kvinder, der deltog i kurset, som også har åbnet nogle døre for andre muligheder,” fortæller Lene Bengtsson.

For den fodboldinteresserede blæksprutte blev kurset dermed også startskuddet til en udvidelse af karrieren i det danske fodboldmiljø.

”Efter kurset er jeg blevet indblandet i en masse nye ting. Jeg sidder blandt andet nu som formand for DBU Jyllands seniorudvalg og i DBU´s kvindeelitegruppe. Der er masser af muligheder som kvinde, og det ville være fedt at få endnu flere kvinder ind,” siger Lene Bengtsson.

Flere kvinder i fodboldmiljøet er netop målet for lederuddannelsen for kvinder, fortæller ansvarlig for Q-lederuddannelsen i DBU, Tom Jensen.

”DBU er en stor idrætsorganisation, der rækker dybt ind i det danske samfund, og også her giver det rigtig god mening at have en ligelig fordeling mellem mænd og kvinder – lige fra det frivillige til det politiske niveau. Vi prøver hele tiden at fremme diversiteten i dansk fodbold, og lederkurset er en god mulighed for kvinder at opbygge lederværktøjer og udvikle et netværk af andre fodboldinteresserede kvinder, der forhåbentlig kan være med til at fastholde og inspirere kvinder til en karriere i det danske fodboldmiljø,” fortæller Tom Jensen.

Du kan tilmelde dig DBU´s Q-lederuddannelse til og med den 25. september. Du kan læse mere om uddannelsen og tilmelde dig her.

Log ind