Danmark videre trods brasilianske tæv

Brasilien sprudlede og slog Danmark med 4-0, men da Sydafrika og Irak spillede 1-1, er Danmark alligevel videre til kvartfinalen ved OL.

HKH Kronprins Frederik kiggede forbi det danske omklædningsrum efter kampen i Salvador. Foto: DBU

Danmark havde spillet sig i en glimrende position før sidste gruppekamp ved OL. Danskerne førte gruppen med fire point, to flere end Brasilien og Irak, mens Sydafrika kun havde et enkelt point.

Modstanden i sidste kamp var dog Brasilien, der var pisket til sejr for at sikre videre avancement. Inden mødet med danskerne havde Neymar og co. ikke formået at score, men det blev der hurtigt lavet om på.

Brasilianerne satte sig fra første fløjt tungt på opgøret, og flere gange måtte Jeppe Højbjerg vise sin store klasse i målet for ikke at forhindre scoringer af værtsnationen.

Efter 26 minutters spil gik den dog ikke længere. Et fladt indlæg fra Santos strøg hele vejen over til Gabriels Barbosa, der kunne udplacere en prisgivet Høbjerg i målet.

Det mål gav kun yderligere benzin til den brasilianske offensiv, der inden pausen også sørgede for 2-0. Denne gang efter et indlæg fra højre, hvor Gabriel Jesus totalt brændte det danske forsvar og hamrede bolden i nettet.

Danmark havde ikke et eneste tilbud foran mål i første halvleg, og sådan fortsatte det fra starten af anden halvleg. Her var brasilianerne til gengæld igen skarpe, da bolden blev løftet over det danske forsvar. Gabriel Jesus drejede den ind til Luan, der nemt gjorde det til 3-0.

Herfra blev de danske briller vendt mere mod Sao Paulo, hvor Irak og Sydafrika tørnede sammen. Uafgjort i den kamp ville nemlig sende Danmark videre, og efter to hurtige mål var stillingen da også 1-1 her.

Ti minutter før tid ville brasilianerne lige have et fjerde mål, og det fik de. Jeppe Højbjerg kom i første omgang fint ud og fik afværget, men på returen var Gabriel Barbosa først og øgede føringen yderligere.

4-0 lod Brasilien danskerne slippe med, trods chancer til noget mere. Trods det store nederlag kunne de danske spillere ved slutfløjt juble, for kampen mellem Irak og Sydafrika sluttede 1-1, og dermed er Danmark videre til kvartfinalen. Her venter Nigeria på lørdag.