Cecilie B. Kramer: Handskerne er lagt på hylden

Landsholdskeeperen har efter 13 år i landsholdstrøjen valgt at sige et endeligt og velovervejet farvel til fodbolden. Nu byder fremtiden på en helt anderledes levevej for den rutinerede målkvinde.

Cecilie_Breil_Kramer_500

Cecilie Breil Kramer i landsholdstrøjen. Foto: fodboldbilleder.dk



Cecilie Breil Kramer fik sin aller-første kamp i målet for et dansk landshold i 2003. Dengang hed modstanderen Irland, landsholdet hed U17 og Cecilie B. Kramer havde blot 16 år på bagen.

13 år er gået – og i mellemtiden er Cecilie B. Kramer fyldt 29, er blevet færdiguddannet som pædagog og har fået en datter. Især familieforøgelsen har været medvirkende til, at målmandshandskerne nu lægges på hylden.

”Når man får en datter og en familie, så begynder man at tænke meget over, om hvordan man bruger sin tid – og jeg glæder mig rigtig meget til at kunne tilbringe mere tid sammen med dem,” fortæller Cecilie B. Kramer.

Slutter på toppen

Målmandshandskerne er pakket langt ind i skabet, for heller ikke på klubplan kommer Cecilie til at imponere mellem stængerne længere. Hun spillede forårets sidste kamp i Fortuna Hjørring, som også blev den sidste i klubregi for Cecilie B. Kramer nogensinde. På landsholdet sluttede hun på toppen med en sejr på 6-0 over Polen i Viborg i sommer. Men beslutningen blev taget allerede tidligere på året – og der er intet, som Cecilie B. Kramer fortryder.

”Det er jo sådan i vores verden, at når man ofrer så meget tid med familie og venner på kampe og træning, så skal glæden altid overskygge det, man ofrer – og den glæde hade jeg bare ikke til sidst. Jeg har arbejdet med mig selv og en mentalcoach det sidste halve år for at få den tilbage, men det lykkedes bare aldrig rigtigt. Derfor er det den rette beslutning,” siger Cecilie B. Kramer.

For eftertiden skal Cecilie B. Kramer tage sig af børn som pædagog – en uddannelse, hun færdiggjorde i januar i år og nu glæder sig til at gøre brug af.

Landstræner: Hun kan ikke erstattes

Hos landstræner Nils Nielsen kommer beslutningen ikke som en stor overraskelse, men Cecilie B. Kramer efterlader et stort hul som én af landsholdets ældste og mest erfarne spillere, fortæller Nils Nielsen.

”Cecilie har altid haft været utrolig dedikeret på landsholdet i al den tid, hun har været med. Hun har været meget værdifuld for vores hold, hvor hun med sin erfaring og kløgt har gjort en kæmpe forskel for alle vores unge spillere,” fortæller Nils Nielsen, der endnu ikke kan sætte et navn på, hvem der skal erstatte Cecilie B. Kramer i landsholdstruppen.

”Vi kan ikke finde en direkte erstatning for Cecilie på den måde, men det betyder, at der nu er plads til én af de mange talentfulde yngre keepere. Men der er hård kamp om pladsen,” siger Nils Nielsen.

Landstrænerne løfter sløret for hvem der skal være med til at spille Danmark til EM i Holland 2017, når han offentliggør truppen til kampene mod Moldova og Sverige på onsdag den 24. august.   


Log ind