MENU

U17 sætter kurs mod Aserbadsjan

EM: U17-landstræner Jan Michaelsen har netop udtaget de sidste spillere til den EM-trup, der om kort tid tager til Baku i Aserbadsjan, hvor Danmark skal forsøge at spille sig til EM-medaljer.

Se U17-landsholdets EM-promotion-video ovenfor


Azərbaycanda görüşərik - vi ses i Aserbajdsjan!

Det er ikke kun de danske U17-spillere, der har øvet sig på de aserbajdsjanske gloser som optakt til deres deltagelse ved EM om nogle få uger i Baku.

Også den danske landstræner Jan Michaelsen har for alvor rette fokus mod den sydøstlige del af Kaukasus, hvor U17 EM sparkes i gang om kort tid.

”Vi har haft en rigtig god optakt frem mod EM. På den seneste træningssamling fik jeg set en del spillere, og fik dermed også svar på nogle alternativer på enkelte positioner. Og så synes jeg, vi fik arbejdet rigtig godt med at få forstærket vores udtryk og stil. Generelt synes jeg, vi som hold har været gode til at bygge lidt ekstra på for hver gang, vi er samlet,” lyder det fra Michaelsen, der under seneste samling også fik testet truppen mod et Brøndby hold, der efter aftale stillede i ’fransk’ opstilling.

En af opskrifterne på en god dansk EM-præstation er at have spillere i form – og derfor glæder det også landstræneren, at der frem mod udtagelsen af EM-truppen har været frit valg fra alle hylder.

”Vi har heldigvis ikke skader, så det er en trup i fin form, der tager af sted. Jeg synes, det er en gruppe rigtig dygtige og talentfulde spillere, der har vist både ansvar og kvalitet i de kampe og træningspas, vi har haft. Det er samtidig en rigtig homogen gruppe, som fungerer godt både på og uden for banen, selv om der heldigvis også er konkurrence om flere pladser og dermed også lidt udskiftninger undervejs.”

Se den danske EM-trup her

Danmark er endt i EM-gruppe med Sverige, England og Frankrig. En svær gruppe så for landstræner Jan Michaelsen er det afgørende, at de danske spillere viser både koncentration og præcision i jagten på EM-medaljerne:

”Vi har jo mødt Frankrig for nylig i to testkampe – et fransk hold, som jeg anser som en af EM-favoritterne. Den erfaring skal vi tage med os til den første kamp og skal spille fejlfrit i vores defensiv i den kamp for at få point. Det handler jo også om at finde balancen, så vi samtidig kan byde ind offensivt. Så jeg forventer, at spillerne viser mod og er topklar til udfordringen. Og så forventer jeg, at de overholder de aftaler, vi har lavet og også udfordrer sig selv både fysisk og mentalt,” lyder det fra landstræneren, der har en klar ambition om at gå videre fra gruppen:

”Vi har jo ikke noget at tabe, så målsætningen er selvfølgelig, at vi forsøger at komme videre fra gruppen. Min erfaring er, at det oftest er svært at forudsige hvilke kampe, der kan gå hen og blive afgørende. Så det handler i høj grad om, at vi tager en kamp af gangen mod tre svære modstandere.”

Holdet samles på søndag den 1. maj og drager den 2. maj mod Baku, hvor holdet starter EM mod Frankrig den 6. maj.

Se det fulde kampprogram for U17 EM her

Første kamp mod Frankrig sendes desuden direkte på Eurosport.

Log ind