Talentudvikling på første række i Italien

Når det danske U20-landshold den 27. april spiller landskamp mod Italien, er det med de største danske klubber aktive på sidelinjen i Milano, hvor der sættes fokus på især dansk men også italiensk talentudvikling.




Mikkel Duelund er en af de spillere som U20 og U21-landstræner, Niels Frederiksen, gerne vil se lidt nærmere på i Italien. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


U20- og U21-landstræner Niels Frederiksen har i sidste uge udtaget de spillere, der i næste uge spiller landskamp mod Italien i Milano.

”At møde Italien er en fantastisk mulighed med vores U20-landshold. Italien er et rigtig godt hold, og det er international matchning på allerhøjeste niveau. Så jeg ser meget frem til at se nogle af vores dygtigste spillere på årgangen i kamp på det niveau,” siger Niels Frederiksen

Det er også en gylden mulighed for den danske U21-landstræner at se en trup an, hvor flere spillere også bejler til det kommende danske U21-landshold:

”Det er en gruppe unge spillere, der i den grad vil blive testet. Mange af spillerne er jo lige på kanten af U19 og superligaen, hvor fast spilletid måske endnu ikke er helt så sikker. Så jeg har også taget nogle af vores store U19-profiler med, da jeg gerne  vil bruge denne lejlighed til at lære dem bedre at kende!”

Du kan se U20 truppen, hvor et par enkelte spillere vil blive tilføjet: 

U20-truppen mod Italien


Klubber og DBU i unikt talentsamarbejde

Men det er ikke kun Niels Frederiksen og assistenttræner Henrik Clausen, der er med på sidelinjen.

Det er også de danske topklubber repræsenteret ved deres A+-trænere. De er med – ikke som tilskuere men som en aktiv del af landsholdsturen, der udover selvfølgelig tre point mod Italien også har både dansk og italiensk talentudvikling i fokus!

”Det er en kæmpe gevinst, at vi har fået mulighed for at samle vores A+-trænere her i Italien, hvor nogle af vores største talenter testes mod Italien. De er en helt afgørende del af vores talentudvikling, der jo både foregår på de danske ungdomslandshold men i højere grad ude i vores klubber,” lyder det fra DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, der dog understreger, at trænerne ikke bare er med for at se fodbold:

”Deres opgave er at følge holdet og deres spillere på tætteste hold og se hvordan vi arbejder på en landsholdstur på denne – både på og uden for banen. Så med deres tilstedeværelse har vi en række dygtige ”assistenttrænere” med på holdet, der kan observere og komme med inputs, der gavner vores talentudvikling - og ikke mindst styrker det unikke samarbejde, vi allerede har med vores klubber på talentsiden.”

Derudover skal trænerne diskutere talentudvikling på italiensk, da den italienske U21-landstræner kommer med et oplæg til A+ trænerne/landstrænerne om de italienske klubbers og forbunds erfaringer med den svære transitionsperiode mellem ungdom og senior.

Også U21-landsholdet kommende assistenttræner Uffe Pedersen er med i Italien forud for sin tiltrædelse 1. juli.

Log ind