MENU

Skolefodbold: Tidlig og sen scoring afgjorde finalerne

Efter en lang turnering og et hav af spændende kampe blev vinderne af Ekstra Bladets Skolefodboldturnering igår fundet ved det store finale arrangement på TREFOR Park i Odense.

At spille en kamp på et Superliga stadion er en drøm for mange fodboldspillere. For alle de elever der deltager i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering, er drømmen at kunne løfte det eftertragtede trofæ. For nogles vedkommende gik begge drømme i går i opfyldelse.

Tilbage i august måned 2015 startede turneringen med ikke færre end 1381 tilmeldte hold, og efter mange intense fodboldkampe - lokale som på tværs af landsdelene - var kun de fire bedste skoler tilbage. For pigernes vedkommende stod finalen mellem Ungdomsskolen Ry og Frederiksborg Byskole fra Hillerød. Hos drengene skulle slaget slås mellem Karensmindeskolen fra Støvring og Borupgårdskolen fra Snekkersten.

Pigefinale afgjort på under 10 minutter
I den første finale startede Frederiksborg Byskole som lyn og torden, og efter bare 4 minutters spil var holdet i front. Med yderligere scoringer i både det 9. og 10. minut var finalen reelt afgjort. Især Josefine Funchs scoring til 2-0 var et glimrende eksempel på det høje tekniske niveau, som flere af pigerne er i besiddelse af. Trods den hårde start kæmpede Ungdomsskolen Ry sig flot tilbage i opgøret. På trods af et nederlag på 4-0 blev pigerne fra Ry fuldt fortjent hyldet af deres mange medrejsende klassekammerater. Det samme gjaldt selvfølgelig de rødklædte piger fra Frederiksborg Byskole, som i silende regn kunne løfte trofæet og lade sig hylde som vindere af Skolefodboldturneringen 2015/2016.

Sofie Bredgård fra Frederiksborg Byskole var da også selv godt tilfreds med kampens forløb:

- Det er super fedt! Vi hev sejren hjem, det er det vigtigste. Nu skal vi bare fejre det med sang, god mad og sådan noget, lød det fra en glad Sofie Bredgård, som med tre assist spillede en vigtig rolle i sejren.

Se højdepunkter fra pigernes finale i videoen ovenfor.

Drama lige til det sidste i drengefinalen
Drengenes finale blev en tæt og jævnbyrdig affære. Hele kampen igennem var der store chancer i begge ender, men takket være to gode målmandspræstationer lignede det længe, at afgørelsen skulle findes efter straffesparkskonkurrence. Mathias Virkelyst fra Borupgårdskolen ville det dog anderledes, da han i det 58. minut opfangede en returbold i feltet og sikkert omsatte den til scoring til stor glæde for holdet og ikke mindst de mange hundrede medrejsende skolekammerater. Kort efter blev kampen fløjtet af, og det var derfor en flok skuffede spillere fra Karensmindeskolen, der faldt sammen rundt omkring på banen. Drengene kom dog hurtigt på benene igen, og kunne velfortjent hente deres sølvmedaljer efter at have bidraget til en intens og dramatisk finale.
De måtte dog se skuffede til, da deres modstandere fra Borupgårdskolen i en regn af Carlsberg Sport kunne strække armene og vandrepokalen i vejret i triumf.

Se højdepunkter fra drengenes finale i videoen nedenfor.

Stort tillykke til vinderne med sejren og til 2'erne for at nå hele vejen til finalen!

Festlig kullise og flotte priser
TREFOR Park dannede ramme om de to finaler, som udover en masse god fodbold også bød på en række festlige indslag. Mellem de to finaler var THORSEN fra Danmark har talent 2015 en tur på grønsværen for at levere musikalsk underholdning. I Billys speed cage kunne de mange tilskuere få målt, hvor hårdt de kunne sparke, og i de to pauser foregik der forskellige konkurrencer både på og udenfor banen.

Udover medaljer og vandrepokaler uddeles der traditionen tro også en række individuelle priser i forbindelse med de to finaler. Hos pigerne gjorde Frederiksborg Byskole rent bord, da Sofie Bredgård løb med Fairplay-prisen, mens holdkammeraten Josefine Funch i form af Michael Laudrups Teknikerpris og Carlsberg Sport Man of the Match, kunne tage hele to priser med hjem til Hillerød. Oplevelsen blev nok ikke mindre af at medaljerne blev overrakt af landstræner Åge Hareide.

Hos drengene gik Michael Laudrups Teknikerpris til Mathias Christensen fra Borupgårdskolen. Casper Henriksen løb med Fairplay-prisen og Carlsberg Sport Man of the match blev Nicklas Bucio. Begge fra Karensmindeskolen.

Se billeder fra begge finaler lige her 

Fotos: Christoffer Miller

Log ind