Skal du med på den nye motionsbane?

Flere og flere danskere efterspørger motionsformen Fodbold Fitness. Derfor opretter flere danske klubber nu hold for motionister, der gerne vil nyde godt af fodboldens mange evner, men uden kamp og turnering. Vi giver dig her en hjælp til at finde en klub nær dig.

Det var temaet for DR´s Sundhedsmagasin, der blev sendt i går aftes. Her kunne seerne følge et hold fodboldmotionister på deres vej mod en sundere livsstil gennem ugentlig fodboldtræning.

Resultaterne fra programmets test viste en tydelig fremgang på både de fysiske og mentale parametre hos de midaldrende mænd, der frivilligt havde meldt sig til programmet. For fodbold er den sundeste motionsform, fordi sporten kombinerer fysisk træning med en social fortjeneste i form af fællesskab.

Derfor efterspørges motionsfodbold nu også af flere og flere, og klubber over hele landet har derfor valgt at etablere Fodbold Fitness-hold til motionister, der ikke går op i kamp og tuneringsregler.

Antallet af klubber med Fodbold Fitness-hold er gået fra omtrent 100 til over 300 på bare tre år. Klubberne har fulgt den øgede efterspørgsel efter en sund og enkel motionsform, der kan dyrkes af alle og derfor ser vi flere og flere motionshold i klubberne, fortæller Kenneth Grønlund, der er projektleder for Fodbold Fitness i DBU.

”Vi oplever flere og flere henvendelser fra klubber, der gerne vil have hjælp til oprettelse af Fodbold Fitness-hold fra vores mange konsulenter. Vi har set en kæmpe udvikling i Fodbold Fitness-hold både for herrer og kvinder, ældre som yngre,” siger Kenneth Grønlund.

Udviklingen af klubber med Fodbold Fitness-hold fra 2013 til 2016

  • 2013: 111
  • 2014: 186
  • 2015: 265
  • 2016: 306

Hvor meget kan 12 ugers motionsfodbold gøre for sundheden hos midaldrende mænd? Det kan du få svaret på i DR´s Sundhedsmagasin lige her.

FAKTABOKS:

  • Fodbold Fitness er et træningstilbud udviklet af DBU og Center for Holdspil og Sundhed med støtte fra Nordea-fonden og DIF til alle voksne mænd og kvinder, der ønsker en træningsform, der er både effektiv og social. Konceptet er enkelt og forsøger at tage det bedste fra to verdener ved at kombinere Danmarks mest populære boldspil med fitness-sportens fleksibilitet.
  • Der spilles udendørs, på mindre baner og med hele kroppen i gang.
  • Der er ikke nødvendigvis nogen træner, og holdet er ikke tilmeldt en turnering. Det gør træningen mere fleksibel, og giver dig mulighed for at træne så ofte – eller sjældent – du ønsker.
  • Der er allerede mere end 300 Fodbold Fitness-klubber på landsplan, der udbyder fleksibel motionsfodbold til så forskellige målgrupper som mødre, fædre og arbejdsløse. F
  • Du kan se vores klubber her og finde den Fodbold Fitness-klub, der er tættest på dig.

    Er der ikke allerede et tilbud i nærheden af dig, har du naturligvis mulighed for selv at være med til at starte Fodbold Fitness i en klub. 
    Det gør du ved at tage kontakt til klubben og derefter Fodbold Fitness-konsulenten i dit område:
  • Jylland & Fyn:
    Anders Østergaard, anoe@dbu.dk, tlf. +45 5166 0221 
    Henrik Sørensen, heso@dbu.dk, tlf. +45 2157 5009
  • Øst for Storebælt: 
    Casper Boe Jensen, cabj@dbu.dk, tlf. +45 3120 6200

Du kan følge Fodbold Fitness på Facebook.

Log ind