Revanchekamp spilles på nordjysk grund

De to stærkeste kvindehold i dansk fodbold lige nu, Brøndby IF og Fortuna Hjørring, tørner (igen) sammen i kvindernes pokalfinale. Nordjyderne lægger græs til årets finale.

Kvindepokal_nyhed2015_500
De to hold har mødtes flere gange i pokalfinalen, end nogen andre hold kan bryste sig af. Foto: fodboldbilleder.dk. 



Hele otte gange før har finalen i kvindernes landspokalturnering været grøn og blå/gul. Sidste år blev finalen spillet på vestegnsk græs, og det var i sidste ende også kvinderne fra Brøndby, der kunne løfte pokalen.

Dette år er det Brøndbys kvinder, der skal tage bussen over Storebælt, når Fortuna Hjørring ligger stadion til finalekampen. Sidste års finale bød på fantastisk fodboldspil og spænding til sidste slutfløjt, og værterne fra Fortuna Hjørring forestiller sig intet mindre fra kampen i år:

”For os bliver pokalfinalen på Bredbånd Nord Arena i Hjørring en kæmpeoplevelse og forhåbentlig en af de gode. Med et hjemmepublikum, som nok skal blive stort og entusiastisk, i ryggen, kommer vore spillere sandsynligvis til at yde deres aller-bedste,” fortæller Jette Andersen, der er formand i klubben. 

Det er tale om en finale mellem to vaskeægte ærkerivaler, der lige nu også kæmper om vigtige point i slutspillet i 3F-ligaen. Sidste gang Fortuna Hjørring løb med pokalen mod Brøndbys kvinder, var tilbage i 2002, så der hersker på Hjørring-egnen ikke tvivl om, hvem der har fortjent pokalen i denne omgang.

”Brøndby er en ønskemodstander, når vi tænker kvalitetsfodbold, men det kunne da godt være en nemmere modstander i et pokalopgør. Sidste år måtte vi rejse hjem med et nederlag. Det skal vi revanchere i år, og det er vist vores tur til at få pokalen i skabet,” siger Jette Andersen.

Finalen i kvindernes pokalturnering spilles på Bredbånd Nord Arena den 21. maj klokken 16.00. Kampen kan desuden følges direkte på DR3.

Vil du holde dig opdateret på nyheder om billetsalg? Følg Facebook-eventet Kvindernes Landspokalfinale 2016


Log ind