Lige kvinder leger bedst

Kvindelandsholdet måtte tage til takke med en nulløsning i opgøret mod Polen, der bød på en særdeles ligevægtig og underholdende affære i kampen om andenpladsen i EM-kvalifikationsgruppen.

Referat_Polen_500
De 11 kvinder fra start mod Polen. Foto: DBU

Det danske kvindelandshold var mødt op til et sandt drama af en ”finale” om andenpladsen i gruppe 4 i EM-kvalifikationen. Polen og Danmark lå inden dagens opgør side om side - begge med seks point - og en sejr ville derfor ligne en afgørelse af den vigtige andenplads, der kan sikre direkte adgang til EM i 2017.

Danmark startede kampen i Polen præcist, som de havde fået besked på af landstræner Nils Nielsen inden kampen. Højt og aggressivt pres langt oppe på den polske halvdel karakteriserede det danske spil, og bolden var dansk de første ti minutter af halvlegen. Pernille Harder understregede det danske overtag med en dobbeltchance på træværket efter få minutters spil. Flyvende dansk start!

Den flyvende start fra danskerne blev dog hurtigt forvandlet til et polsk comeback. Efter 15 minutters spil viste polakkerne tænder mod Stina Lykkes mål, men danskeren slap billigt til stor skuffelse for de 5348 fremmødte polske tilskuere.

Høj underholdningsværdi

Til gengæld for mål fik de fremmødte tilskuere masser af god fodbold at kigge på i første halvdel af halvlegen – heldigvis i høj grad fremtvunget af danske fødder.

De danske piger havde heldigvis både luft og mod til at holde det høje, aggressive pres mod det polske mål, men offensiven førte ikke til større chancer. Danskerne løb ind i den polske offsidefælde flere gange, end nødvendigt var, ligesom hårde tacklinger på de polske kvinder var grund til mange spilstop i slutningen af de første tre kvarter af kampen.

Kampen bar tydeligt præg af lighedsforholdet mellem de to mandskaber, og bød på masser af god underholdning! Et par drop af den polske keeper gav muligheder for den danske offensiv, men polakkerne var heldige at gå til pause med 0-0. Sanne Troelsgaard stod for halvlegens sidste chance, da hun kom et milisekund for sent til et flot indlæg fra Katrine Vejes venstrefod.

1 point til hver

Efter en særdeles flot dansk indsats i kampens første 45 minutter, var det Polen, der havde mest at bevise på hjemmebanen i Tychy. Det var de danske kvinder heldigvis ikke enige i, og de høje, offensive takter fortsatte langt ind i anden halvleg. Men som minutterne på stadionuret tikkede mod 90, blev de danske ben trætte og især spillerne på den danske midtbane fik mindre og mindre at byde på.

Samtidig ændredes rammerne for kampen med de dalende temperaturer i den polske forårsaften, og banen blev mere og mere umedgørlig, som duggen faldt.

Nadia Nadim forstod om nogen at forsøge at udnytte de skiftende vejrforhold, og forsøgte sig med en hård, flad afslutning, som svuppede i det våde græs, men desværre direkte i handskerne på den polske keeper.

Lige så stærke som Danmark startede kampen, lige så stærke rundede de polske hjemmebanefavoritter kampen af. Der stod Polen på alt de sidste fem minutter inden den portugisiske dommer til sidst fløjtede opgøret af - et opgør, der aldrig fandt en vinder, men som tegner godt for returopgøret i Viborg til juni.