MENU

Hareide: Store Trænerdag vigtig for alle trænere

Husk at tilmelde dig årets Store Trænerdag – en inspirationsdag for alle trænere fra hele landet, som den danske landstræner kalder ’vigtig’. Deltagere får ud over masser af viden og inspiration også et øvelseshæfte med konkrete øvelser til den daglige træning i klubben.Åge Hareide ser frem til en inspirationsdag med danske trænere fra hele landet. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


”Trender i europæisk fotbol,” siger Åge Hareide med rullende r’ere og syngende røst.

Og den tone kan man ligeså godt vænne sig til, for Danmarks norske landstræner er en af hovedrollerne til årets Store Trænerdag Kristi Himmelfartsdag, hvor han skal holde oplæg om blandt andet tendenser i europæisk fodbold.

”I europæisk fodbold går det meget stærkt, og kontraspillet er vigtigt for, at man kan score mange mål. Det er blandt andet en af de tendenser, man ser i europæisk fodbold. Derudover vil jeg fortælle om spillet på den sidste tredjedel af banen, og hvordan vi kan og skal bruge det på landsholdet,” fortæller Åge Hareide. 

Vigtigt at være opdateret

Siden midten af firserne har Åge Hareide kommenteret, kommanderet og spekuleret fra sidelinjen i rollen som træner. Derfor er han også begejstret over Store Trænerdag, hvor alle slags fodboldtrænere mødes. 

”Sådan nogle dage er meget, meget vigtige, for vi er alle sammen kollegaer, og vi arbejder alle med fodbold på alle mulige forskellige niveauer. På den måde kan vi dele vores viden, og den er kostbar på alle niveauer,” siger Åge Hariede og uddyber, hvorfor det er en fornøjelse at holde oplæg lige netop her:

”Den type arrangementer er med til at skabe endnu større interesse for fodbold, og dem, som kommer, er særligt interesserede. Så det er dejligt, at vi kan være nørdede sammen,” griner Åge Hariede.

Og så har den erfarne træner en vigtig pointe, som han gerne vil give videre.

”Som træner er man aldrig udlært – der er hele tiden noget, man kan lære. Det er vigtigt at være opdateret, og udvekslingen af viden er en vigtig del af netop dét,” siger Åge Hariede afslutningsvis.

Øvelseshæfte med hjem i tasken

Foruden Åge Hareide kommer DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, også og holder oplæg. Derudover vil U21-duoen bestående af Niels Frederiksen og assistenttræner Henrik Clausen vise øvelser henvendt mod de ældre ungdomsrækker, og så vil U16-landstræner, Per Holm, sammen med talenttræner Thomas Slosarich give inspiration til øvelser til de yngre årgange.

Alle deltagende trænere får ud over masser af viden og inspiration også et øvelseshæfte med hjem. Hæftet indeholder de  konkrete øvelser fra dagen til brug for den daglige træning hjemme i klubben. Derudover er det også muligt efterfølgende at tage i Telia Parken til årets pokalfinale mellem AGF og FC København. Billet til pokalfinalen købes via dbu.dk.

Har du en B- eller C-licens?

Så husk at Store Trænerdag tæller som efteruddannelse med 5 timer! DBU Træneruddannelse er arrangør af Store Trænerdag. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte DBU Træneruddannelse, Kit Vagner på tlf. 43 26 22 32 og Sanni Lindtofte på tlf. 43 26 22 40.

Tilmeld dig her! 

Log ind